Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίζουν για δημόσια και ενιαία ΥΠΑ

Ψήφο υπέρ μιας δημόσιας και ενιαίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ρίχνουν σήμερα οι 3.000 περίπου εργαζόμενοι του φορέα, στο δημοψήφισμα που οργανώνει η Ομοσπονδία τους, ενάντια στην πολιτική του κατακερματισμού και της απώτερης ιδιωτικοποίησης, μέσω της σύστασης ανωνύμων εταιριών που προωθεί η κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΥΠΑ καλεί τους εργαζόμενους "να παραμερίσουν οποιεσδήποτε επιφυλάξεις και αναστολές, να αποκρούσουν τις παγίδες περί "αναδιοργάνωσης" της ΥΠΑ, μέσω του διαχωρισμού δραστηριοτήτων της (που δυστυχώς υιοθετείται από τη συνδικαλιστική ηγεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ηλεκτρονικών) και να συμπαραταχτούν κατά των κυβερνητικών προθέσεων".

Προειδοποιεί μάλιστα ότι η "απλοχεριά" που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σκοπεύοντας να αυξήσει τα επιδόματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το χρύσωμα ενός πολύ πικρού χαπιού, που αργά ή γρήγορα θα γευτούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, αν δεν αντιδράσουν. Η ΕΣΚ, πέρα από την καταγγελία των κυβερνητικών μεθόδων, που αποσκοπούν στη διάσπαση του μετώπου των εργαζομένων, καυτηριάζει και εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δέσμιες αντισυνδικαλιστικών επιλογών γίνονται μεταπράτες συνειδήσεων και διασπαστές της ενότητας του κινήματος στην ΥΠΑ. Τέλος η ΕΣΚ - ΥΠΑ επισημαίνει πως η έγκριση των θέσεων της ΟΣΥΠΑ και η αντίσταση στις κυβερνητικές επιδιώξεις αποτελεί ηθικό και πατριωτικό χρέος, ώστε να διασφαλιστεί ο ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Με αφορμή το σημερινό δημοψήφισμα και η ΕΣΚ Ηλεκτρονικών Μηχανικών καταγγέλλει τη στάση της ηγεσίας του Συλλόγου Ηλεκτρονικών Μηχανικών, που υπονομεύει το δημοψήφισμα της ΟΣΥΠΑ και ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Δύο δρόμοι υπάρχουν σήμερα για την ΥΠΑ. Αυτή που υποστηρίζει η ΟΣΥΠΑ, ενιαία - δημόσια με λειτουργικές αλλαγές, ή διαλυμένη σε ανώνυμες εταιρίες που πρότεινε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Δεν υπάρχει τρίτη λύση", τονίζεται στην ανακοίνωση και καλούνται οι ηλεκτρονικοί να συμμετέχουν μαζικά στο δημοψήφισμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματική έγκριση στο ξεπούλημα (2006-03-14 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στα αεροδρόμια (2000-09-29 00:00:00.0)
Απεργία για να μην περάσει η διάλυση (1998-10-30 00:00:00.0)
Απεργία κόντρα στις μεθοδεύσεις διάλυσης (1998-10-24 00:00:00.0)
Προεδρείο συναλλαγής ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (1998-03-06 00:00:00.0)
Δραστηριοποιούνται κατά της διάλυσης οι εργαζόμενοι (1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ