Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HMEPA KATA TΩN NAPKΩTIKΩN
Εκδηλώσεις - μηνύματα ζωής

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με κοινή προοπτική, αφού το κύριο σύνθημα όλων των εκδηλώσεων θα είναι: "Ναι στη ζωή χωρίς ναρκωτικά, όχι στη ζωή με ελεύθερα ναρκωτικά".

Στην Αθήνα ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), μαζί με το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, διοργανώνουν σήμερα, στις 12.30 μ.μ., εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη,ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας Τζ. Εστενενάρτ,ενώ θα χαιρετίσουν ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας και ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης.

Στον Πειραιά,η Θεραπευτική Κοινότητα "Νόστος" πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο εκδηλώσεις στο Πασαλιμάνι και στη Σαλαμίνα.Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η υπεύθυνη ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης. Στο Πασαλιμάνι θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα της ΘΚ "Νόστος", θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ μεταξύ των μελών της "Νόστου" και των παλαίμαχων του Ολυμπιακού, ενώ ελληνικά ροκ συγκροτήματα θα δώσουν συναυλία αύριο στις 8.30 μ.μ.

Στην Αλεξανδρούπολη

Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη οι πολίτες αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούν εκδήλωση - σύσκεψη φορέων με σκοπό το συντονισμό και τη δράση τους ενάντια στα ναρκωτικά. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης.

Στην Καλαμάτα

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, φορείς, σύλλογοι και πολίτες του Νομού Μεσσηνίας.

""Οχι" σε όλα τα ναρκωτικά, "ναι" σε μια ζωή δίχως ναρκωτικά" θα είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης, που στόχο έχει να καταγγείλει στο λαό και στη νεολαία της Μεσσηνίας τις δηλώσεις υπουργών, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων υπέρ της αποποινικοποίησης και της ελεύθερης χρήσης του χασίς. "Είμαστε αντίθετοι στο διαχωρισμό σκληρών - μαλακών και στη δημιουργία ζωνών ελεύθερης διακίνησης, γιατί αυτές οι θεωρίες καλλιεργούν τη λογική του συμβιβασμού με το πρόβλημα",τονίζει η διακήρυξη της επιτροπής κατά των ναρκωτικών που έχει συγκροτηθεί πρόσφατα στο νομό.

Στην Πάτρα

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στα Ναρκωτικά,που αποτελείται από εκπροσώπους μαζικών φορέων της Πάτρας, διοργανώνει αύριο στις 8.30 μ.μ. εκδήλωση για την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, στην πλατεία των Ψηλών Αλωνιών. Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπου του "18 Ανω",εκπροσώπου του ΕΣΥΝ και εκπροσώπου της Επιτροπής και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Μίλτο Πασχαλίδη (από το συγκρότημα "Χαϊνηδες").

Στο Βόλο

"Καμπάνια ενημέρωσης" κατά των ναρκωτικών διοργανώνουν αύριο οι φορείς του Βόλου σε συνεργασία με τη Θεραπευτική Κοινότητα "Εξοδος".Στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Βόλου ομιλία - συζήτηση κατά των ναρκωτικών, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία της πόλης και να σταλεί μήνυμα αντίστασης στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

"Η άρνηση όλων των ναρκωτικών πρέπει να αποτελέσει στάση και τρόπο ζωής της κοινωνίας μας. Μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Βόλου Κατά των Ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ