Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Σε κατάληψη του Δημαρχείου σκοπεύουν να προχωρήσουν από αύριο οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ύψους 2 δισ. δραχμών που τους οφείλει ο Δήμος από το 1990 - 1991, αλλά και την επίλυση θεσμικών προβλημάτων. Οπως είπαν χτες το πρωί τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου, σε συνέντευξη Τύπου, δεν τους έμεινε άλλος δρόμος από αυτόν του διεκδικητικού αγώνα, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους σχεδόν οι 2.500 εργαζόμενοι του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας.

Τα 2 δισ. που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι είναι από το ειδικό επίδομα των 18.000 δρχ, από υπερωριακή απασχόληση, έξοδα κίνησης, χρήματα για το γάλα που δικαιούνται, τα αναδρομικά από την 1/1/97 κλπ.

Αύριο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. θα κάνουν στάση εργασίας και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην κατάληψη.

"Πρέπει να μπει τέρμα στην τακτική που ακολουθούν κυβέρνηση και δημοτική αρχή, να χρησιμοποιούν δηλαδή τους εργαζόμενους σαν "μπαλάκι" που το πετάνε από τον ένα στον άλλο", είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Σμαρώ Κυριαζίδου.Κάθε φορά που οι εργαζόμενοι έθεταν το ζήτημα των δεδουλευμένων, η απάντηση ήταν από τη μια η ταμειακή αδυναμία του Δήμου και από την άλλη το χρέος της κυβέρνησης προς την ΤΑ. Οι εργαζόμενοι όμως, όπως δηλώνουν, δεν είδαν ποτέ το δήμαρχο Κ. Κοσμόπουλο να διεκδικεί αγωνιστικά τα χρήματα που οφείλει το κράτος στην ΤΑ. Μάλιστα, κατηγορούν τη διοίκηση ότι κάνει "πλάτες" στην κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί σε βάρος της ΤΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκαν και προβλήματα συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Η Σ. Κυριαζίδου σημείωσε τέλος τις σοβαρές ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, την ακύρωση στην πράξη αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το 1995 για αγορά αναγκαίων απορριμματοφόρων και τέλος την είσοδο της ιδιωτικοποίησης από την πίσω πόρτα σε τομείς του δήμου όπως, οδοποιία κλπ. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανάθεση της φωτοσήμανσης στη ΖΗΜΕΝΣ, μια υπόθεση που ...μυρίζει σκάνδαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ