Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Συνοπτικές διαδικασίες επιδιώκει η ΠΑΣΚ

Προσπαθεί να αποφύγει την επί της ουσίας συζήτηση των πραγματικών προβλημάτων. Με όλες της τις δυνάμεις η ΔΕΕ προσπαθεί να φέρει στο επίκεντρο τα θέματα του εκπαιδευτικού και της παιδείας

Σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα Συνέδριο ουσίας, θέλει να μεταβάλει η ΠΑΣΚ την 23η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Εχοντας επιβάλει με το "έτσι θέλω" την πλειοψηφία της στο προεδρείο του Συνεδρίου, διαμορφώνει κατά το δοκούν το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών με μοναδικό σκοπό να φιμώσει κάθε φωνή καταγγελίας ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στη σημερινή αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΑΣΚ μείωσε κατά μισή ώρα το χρόνο των ομιλιών την πρώτη μέρα τους Συνεδρίου, για να πραγματοποιηθεί ενδοπαραταξιακή σύσκεψη των Συνέδρων της! Χτες το πρωί, χρησιμοποιώντας και πάλι την πλειοψηφία της και με πρόσχημα το "λιγοστό χρόνο", αφαίρεσε ουσιαστικά το δικαίωμα λόγου από τις άλλες παρατάξεις.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) καταγγέλλοντας αυτή την ενέργεια, αποχώρησε από την αίθουσα. Η κωμωδία συνεχίστηκε και το απόγευμα, αφού οι Σύνεδροι της ΠΑΣΚ προσήλθαν στην αίθουσα όταν... τέλειωσαν το "φραπέ" τους και η διαδικασία ξεκίνησε με μιάμιση ώρα και πλέον καθυστέρηση. Θα 'λεγε κανείς ότι η ΠΑΣΚ θέλει να πάρει τη "ρεβάνς" από την περίοδο της πρόσφατης απεργίας του κλάδου και να κερδίσει το έδαφος που έχασε.

Στον αντίποδα οι εκπρόσωποι της ΔΕΕ, οι οποίοι με όσες δυνάμεις διαθέτουν προσπαθούν να υψώσουν φωνή αντίστασης, τόσο στις μεθοδεύσεις αυτές, όσο και στην κυβερνητική πολιτική που οι συναινετικές δυνάμεις πάνε να βγάλουν "λάδι" μέσα από την κορυφαία στιγμή του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου. Χαρακτηριστικό των προθέσεων αυτών ήταν η πρωινή τοποθέτηση κάποιου συνέδρου της ΠΑΣΚ, για τον οποίο το μοναδικό πρόβλημα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν η παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια το χειμώνα, λέγοντας μάλιστα ότι "ντράπηκε" για το παραπάνω...

Σχολιάζοντας τις δύο πρώτες μέρες του Συνεδρίου ο Τ. Τόκας,αντιπρόσωπος της ΔΕΕ στο Συνέδριο, είπε στο "Ρ": "Η 23η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια της ΠΑΣΚ να φύγει από την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης και με αυταρχικές διαδικασίες να φιμώσει κάθε φωνή καταγγελίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Η ΔΕΕ είναι η μόνη δύναμη η οποία παρουσιάζει μια συγκροτημένη άποψη για μια άλλη παιδεία, αναδεικνύει τις αιτίες των προβλημάτων που απορρέουν από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και αποκαλύπτει τη συναινετική τακτική των άλλων δυνάμεων".

Σήμερα γίνεται η πανηγυρική συνεδρίαση, το μεσημέρι θα ακολουθήσει συζήτηση και ψήφιση προγράμματος δράσης και η τρίτη μέρα θα κλείσει με την έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 1997-98.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ