Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Υπό αίρεση το εργασιακό καθεστώς

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονας, το ενδεχόμενο της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ) - σε συνάντηση που είχε χτες με τα προεδρεία των τριών συλλόγων - αν οι Σταθμοί μεταφερθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Διαχειριστών και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων έχουν καταγγείλει την ηγεσία του υπουργείου ότι"αποσκοπεί στην υποβάθμιση της λειτουργίας των ΚΠΣ, να τους δώσει όπως - όπως στους ΟΤΑ, αδιαφορώντας για παιδιά, γονείς και εργαζόμενους".

Χτες, οι εργαζόμενοι είχαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, η οποία συνεχίζεται και σήμερα μόνο για τους εργαζόμενους στους ΚΠΣ του Βόλου. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στους ΚΠΣ του Βόλου επιβλήθηκαν υψηλά τροφεία στους γονείς, ενώ μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους όλοι οι νηπιαγωγοί κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για εξασφάλιση της ιδιότητάς τους ως μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Ακόμη, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, θεσμοθέτηση των συλλογικών συμβάσεων, διπλασιασμό των δαπανών για την πρόνοια, χρηματοδότηση για την κάλυψη μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών των ΚΠΣ, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και διεύρυνση των οργανικών θέσεων, κατασκευή κτιρίων για ΚΠΣ, αύξηση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ