Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνεργοι, νέοι και νέες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, δημιούργησαν Επιτροπή Στήριξης και Αλληλεγγύης στους αγρότες όλης της χώρας, που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. Στη διακήρυξη - έκκλησή τους τονίζουν, ότι ο αγώνας των αγροτών είναι πέρα για πέρα δίκαιος και πατριωτικός γιατί αντιπαλεύει την ξενόδουλη κυβερνητική πολιτική που είναι πολιτική ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, πολιτική ερήμωσης της υπαίθρου αλλά και καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. "Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καταλήγει η διακήρυξη, να αντιμετωπίσει με σθένος την επίθεση κατασυκοφάντησης του αγώνα των αγροτών, να συμβάλουν όλοι στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης και συμπαράστασης και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να δημιουργηθεί μέτωπο αντίστασης και ανατροπής".

  • Επιτροπή Αλληλεγγύης δημιούργησαν και πολίτες της Μεσσηνίας, εκφράζοντας έτσι την ολόπλευρη υποστήριξή τους στον αγώνα των αγροτών.

Στη διακήρυξή τους σημειώνουν ότι συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, που στρέφεται ενάντια στη νεοφιλελεύθερη, νεοσυντηρητική και αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με αποφάσεις της ΕΕ.

Εκφράζουν, επίσης, την αλληλεγγύη τους σε όσους βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και κάνουν γνωστό ότι είναι αντίθετοι στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης που ξεδιπλώνεται καθημερινά. Τέλος, καλούν το λαό της Μεσσηνίας να δημιουργήσει ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης με επιτροπές σε κάθε κλάδο, δήμο και χωριό.

  • Την αλληλεγγύη της προς τους αγρότες, εργάτες και υπαλλήλους της Ελλάδας, που απεργούν τον τελευταίο καιρό, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας.Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και οι απεργίες στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.

"Τα εργατικά συνδικάτα της Αυστραλίας στηρίζουν τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων. Είναι ένας δίκαιος αγώνας κατά της πολιτικής της λιτότητας και ευχόμαστε να στεφθεί από επιτυχία", δήλωσε ο βοηθός γραμματέας της συνομοσπονδίας Γκρεγκ Κόμπετ,ο οποίος πρόσθεσε ότι θα σταλεί μήνυμα συμπαράστασης στη ΓΣΕΕ και σε διάφορα συνδικάτα. Οι αποκλεισμοί των δρόμων από τους αγρότες και οι απεργίες στην Ελλάδα έχουν πάρει ευρεία δημοσιότητα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

  • Η Αχτιδική Επιτροπή Βορειοανατολικών Προαστίων του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών και προσφέρει ενόψει των γιορτών 500.000 δραχμές για τα δώρα των παιδιών των αγροτών.
  • Με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Β ΕΛΜΕ Βορείου Δωδεκανήσου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγρότες. "Ο αγώνας των αγροτών, τονίζουν οι καθηγητές, είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στη λαιμητόμο του Μάαστριχτ και του προγράμματος "σύγκλισης". Παλεύουμε για την ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μόνο η ενότητα και ο συντονισμός δράσης των εργαζόμενων στρωμάτων θα φέρει τη νίκη".
  • Την αλόγιστη τακτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της επιτυχίας του προγράμματος "σύγκλισης" της ΕΕ οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους αγρότες, καταγγέλλει με ψήφισμά του το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αγίας Παρασκευής.Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών τονίζοντας πως "η λογική και το δίκαιο θα επικρατήσει όσες θυσίες και αν χρειαστούν".
  • Οι ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Οργανώσεις της χώρας μας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, τονίζοντας πως ο αποφασιστικός και ενωτικός αγώνας του λαού και των αγροτών θα αναγκάσει την κυβέρνηση να λύσει τα δίκαια αιτήματα.
  • Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζει και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ