Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Το γράμμα του νόμου "σκοτώνει"

Εμπορος ναρκωτικών "πέφτει στα μαλακά", γιατί πιάστηκε μόνο μία φορά να μεταφέρει έξι κιλά ηρωίνη!

"Στα μαλακά θα πέσει" ο Ιταλός έμπορος ναρκωτικών Γκιουζέπε Μουνταφέρι,καθώς ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά έξι κιλών ηρωίνης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλευμα του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης, όπου αναφερόταν ότι ο Γκιουζέπε Μουνταφέρι τέλεσε την πράξη "κατ' επάγγελμα" και υπό συνθήκες που μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ετσι, ο Αρειος Πάγος ανάβει το "πράσινο φως" για τη μείωση της ποινής του εμπόρου ναρκωτικών, ενώ ο νόμος Βενιζέλου 2408/96 γίνεται το σωσίβιο για τον Γκιουζέπε Μουνταφέρι, ο οποίος επικαλέστηκε αυτό το νόμο για άρση των επιβαρυντικών περιστάσεων στην αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο Ιταλός είχε συλληφθεί στον Εβρο στις 2 Οκτώβρη 1994. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης, αιτιολογώντας τον όρο επικίνδυνος "κατ' επάγγελμα", αναφέρει ότι είχε κατασκευάσει ειδικό χώρο για να κρύψει την ηρωίνη στο αυτοκίνητό του, ενώ με τις διασυνδέσεις του στην Τουρκία και την Ιταλία απέβλεπε στον προσπορισμό εισοδήματος από τα ναρκωτικά.

Ο Αρειος Πάγος, μένοντας "στο γράμμα" του νόμου 2408/96, δέχτηκε τους ισχυρισμούς του Ιταλού εμπόρου ναρκωτικών πως τέλεσε μόνο μια φορά το αδίκημα. Συνεπώς, πρέπει να απαλειφθεί η ιδιαίτερη επικινδυνότητα και να επιμετρηθεί εκ νέου η ποινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ