Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση Εφραιμίδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αγρότες, αλλά και την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, έθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασ. Εφραιμίδης.

Με προ ημερήσιας παρέμβασή του χτες στην Επιτροπή Γεωργίας του Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι "για 20ή μέρα οι Ελληνες αγρότες έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους το εθνικό οδικό δίκτυο, σαν έσχατη μορφή πάλης, έχοντας εξαντλήσει όλες τις άλλες μορφές διαμαρτυρίας για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται". Οι Ελληνες αγρότες, τόνισε ο Βασ. Εφραιμίδης, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν βασικά τους αιτήματα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την παραγωγή τους, συναντούν την πεισματική αδιαλλαξία και την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία, συμπλήρωσε, έχουν αποσταλεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών και βρίσκονται στη διάθεση της Επιτροπής Γεωργίας.

"Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται έναν ικανοποιητικό και ουσιαστικό διάλογο, αλλά αντίθετα έχει περάσει σε μια εκστρατεία συκοφάντησης, υπονόμευσης και, τελευταία, ποινικοποίησης του αγώνα των αγροτών", υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και επισημαίνοντας το γεγονός ότι εκπρόσωποι των αγροτών θα έχουν σήμερα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για θέματα Γεωργίας επίτροπο, κάλεσε την Επιτροπή Γεωργίας να υποστηρίξει τους Ελληνες αγρότες.

Απαντώντας στην παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αφού μελετήσει το κείμενο με τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ