Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαπάτηση μέσω Βρυξελλών

Τις τελευταίες μέρες ολόκληρος ο κυβερνητικός μηχανισμός με επικεφαλής τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα και τον εξ απορρήτων Θ. Τσουκάτο, στα πλαίσια της "επικοινωνιακής" επιχείρησης εξαπάτησης προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους εξεγερμένους αγρότες ότι τάχα, μπορούν να περιμένουν θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους από τις Βρυξέλλες! Από την Κυριακή, με την αναχώρησή του ο Στ. Τζουμάκας οργάνωσε ολόκληρη συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο για τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, προκειμένου "να εκλαϊκεύσει" τα αιτήματα που θα υπέβαλε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που θα συνεδρίαζε Δευτέρα και Τρίτη. Παρ' όλο που ήταν καθαρό πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ΕΕ για εισοδηματικές ενισχύσεις, ακόμα και για τις καταστροφές από την κακοκαιρία, για να σπείρουν σύγχυση και ψεύτικα όνειρα για αποζημιώσεις, πρόβαλαν τα αιτήματα που θα έθετε ο Στ. Τζουμάκας. Παρ' όλο που γνώριζαν πως δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση είναι πειθήνιο όργανο της κοιναγορίτικης πολιτικής.

***

Ετσι, όλα τα κυβερνητικά ΜΜΕ τις μέρες αυτές προσπαθούσαν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις Βρυξέλλες, με στόχο να ξεχαστεί η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες στους ίδιους τους αγρότες πως, τάχα, κάτι μπορεί να βγει εκεί. Ομως, ο ίδιος ο αρμόδιος για τη Γεωργία επίτροπος, από την πρώτη στιγμή έβαλε τέρμα σε τέτοιες αυταπάτες, λέγοντας καθαρά πως δεν υπάρχει θέμα για ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγούς που έχουν ζημιωθεί από τη φετινή παραγωγή τους. Ενώ και για αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες παραγωγούς της Ξάνθης, το μόνο που υποσχέθηκε είναι να μελετήσει το πρόβλημα και αν συντρέχει λόγος να υπάρξει αναδιάρθρωση των "διαρθρωτικών" δαπανών, ώστε να διοχετευτούν κάποια κονδύλια από άλλα προγράμματα για ενίσχυση κάποιων προγραμμάτων που θα εφαρμοστούν στις περιοχές της Ξάνθης. Τίποτα περισσότερο δηλαδή, από μια ανέξοδη υπόσχεση! Οσο για την αύξηση του πλαφόν στο βαμβάκι ούτε κουβέντα! Το μόνο που υποσχέθηκε ο κ. Φίσλερ ήταν πως, αν τεθεί ζήτημα για το καθεστώς στο βαμβάκι, θα εξεταστεί με το πακέτο τιμών περιόδου 1997/98, χωρίς μάλιστα να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο. Την ίδια ώρα μάλιστα, στο Διευθυντήριο, προωθούν απτόητοι τη χειροτέρευση του καθεστώτος στα καπνά.

***

Ετσι, όλη η "επιχείρηση Βρυξέλλες" της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σαν μια ακόμα κακοστημένη παράσταση για τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση του ηρωικού αγώνα των αγροτών.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο μηχανισμός της Κοινής αντι-Αγροτικής Πολιτικής (1998-06-25 00:00:00.0)
Ψεύδη και ερωτήματα προς Τζουμάκα... (1997-04-12 00:00:00.0)
"Θάβει" το βαμβάκι ο Τζουμάκας (1997-03-15 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν υποσχέσεις από Βρυξέλλες (1996-12-17 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν υποσχέσεις από Βρυξέλλες (1996-12-17 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν υποσχέσεις από Βρυξέλλες (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ