Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλλαγή τακτικής για να αποφύγει την απομόνωση

Χωρίς να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, η κυβέρνηση αλλάζει ύφος και τόνους απέναντι στους αγρότες, με τον ίδιο πάντα στόχο, το σπάσιμο του αγώνα τους

Αναπροσαρμόζει την τακτική και τον πολιτικό λόγο της η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες, ακριβώς για να διευκολύνει την επίτευξη του ίδιου στόχου: Τη διάσπαση του αγώνα των αγροτών και τη "διευκόλυνση" της αποχώρησής τους από τα μπλόκα.

Χωρίς να εγκαταλείψει στο ελάχιστο την αδιαλλαξία της απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, αποφεύγει την καταγγελία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως, βέβαια, του ΚΚΕ, για τη στάση τους και επιχειρεί να εμφανιστεί ότι τάχα ενδιαφέρεται για τους αγρότες, τους οποίους θεωρεί "δικούς της".

Η διαφοροποιημένη αυτή τακτική απορρέει από την εκτίμηση που υπάρχει στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών "εκφυλίζονται" και γι' αυτό καταβάλλονται εναγώνιες προσπάθειες να μην απομονωθεί πλήρως από τους αγρότες, να υπάρξουν κάποιες γέφυρες, ώστε αργότερα να χρησιμοποιηθούν για την ενσωμάτωσή τους και την καθοδήγηση του "διαλόγου" στη βάση των καλουπιών, που έχει, ήδη, θέσει η κυβέρνηση.

Η τακτική αυτή εγκαινιάστηκε από τον Κ. Σημίτη, ο οποίος, στην προχτεσινή αναφορά του για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην ομιλία του στην Ελευσίνα, εμφανίστηκε με "πατρικό" ύφος απέναντί τους. Η αντίρρησή μας, είπε, απέναντι στους αγρότες είναι "στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις" (!). Εμείς, πρόσθεσε, σ' αυτή τη διαμάχη δε θέλουμε νικητές και ηττημένους, γιατί είμαστε με αυτούς που κινητοποιούνται (!) , γιατί ξέρουμε τα προβλήματά τους (!), αλλά πρέπει και εκείνοι να σκεφτούν τα προβλήματα του τόπου αυτή τη στιγμή". Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης κάλεσε να ανοίξουν οι δρόμοι για να αρχίσει ο διάλογος, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα ως υπέρμαχος του... διαλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος εμφανίστηκε ως μεγαλόψυχος απέναντι στην απόφαση των αγροτών να κατέβουν την Πέμπτη στην Αθήνα, λέγοντας ότι "αυτό είναι παραδεκτό" (!). Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την "περιφερειακή αποκλιμάκωση" των μπλόκων, λέγοντας ότι ο οδικός άξονας μέχρι τον Αλμυρό είναι ανοιχτός. Επέμεινε βέβαια στην αδιάλλακτη στάση ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια για την ενίσχυση των αγροτών. Επίσης, ο Δ. Ρέππας απέφυγε, αν και "προκλήθηκε", να επαναλάβει την επίθεση κατά του ΚΚΕ που είχε εξαπολύσει την προηγούμενη μέρα ο αντικαταστάτης του, Γ. Νικολάου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδεύει και απειλεί τους αγρότες (2010-01-20 00:00:00.0)
Αλλαγή τακτικής για να αποφύγει την απομόνωση (1996-12-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας (1996-12-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας (1996-12-18 00:00:00.0)
"Μπλόκα" αποκάλυψης της υποκρισίας (1996-12-18 00:00:00.0)
Αποκορύφωμα αδιαλλαξίας, αποθέωση υποκρισίας (1996-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ