Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η "αδιάφθορη" κυβέρνηση Σημίτη

Ασπιλη και αμόλυντη επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνησή του ο Κ. Σημίτης απέναντι στη διαμάχη των διαπλεκομένων συμφερόντων. "Αυτές οι διαμάχες συμφερόντων, δεν αφορούν την κυβέρνησή μας", διακήρυξε από το βήμα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς ο πρωθυπουργός υποτιμά τη νοημοσύνη των ακροατών του. Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η σύγκρουση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων γίνεται στο κενό. Είναι ασύλληπτο να επιδιώκει να κοροϊδέψει οποιονδήποτε ότι δε βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση Σημίτη, δεν παίρνει αποφάσεις, δεν εφαρμόζει μια συγκεκριμένη πολιτική. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι και πολιτική αντιλαϊκή εφαρμόζει αλλά και ότι βασική επιδίωξή της είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Τα δείγματα γραφής, παρόλο που η κυβέρνηση Σημίτη βρίσκεται στην εξουσία 4 μήνες, είναι αναρίθμητα.

Αν μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ζήτημα ποινικών ευθυνών για κάποια μέλη της κυβέρνησης, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη δράση των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Την αφορούν μάλιστα και πολύ την κυβέρνηση οι διαμάχες συμφερόντων. Τόσο όσο έχει θέσει ως "στόχο ζωής" της, να τα υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ