Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΚΑ
Εκανε μαγαζί τον πεζόδρομο

"Κόσμημα και στολίδι των Αθηνών", χαρακτηρίζει με διαφημιστικές ταμπέλες, την ταβέρνα του "Ανδριανός", στην Πλάκα, ο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτομάγαζων, Μάκης Ψωμιάδης. Παράλληλα, παροτρύνει τους Αθηναίους να επισκεφτούν την ταβέρνα και να ζωντανέψουν την παλιά Αθήνα, αυτή που ο ίδιος φροντίζει να εξευτελίζει, καταπατώντας πεζόδρομους, τοποθετώντας ξύλινες μπάρες και τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες του. Μάλιστα, "προς χάριν" της αναβίωσης της παλιάς Αθήνας, που επικαλείται ο Μ. Ψωμιάδης, είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του μέχρι το μνημείο Λυσικράτη, το οποίο "στόλισε" με τραπεζοκαθίσματα και τεράστιες γλάστρες, με την ταυτόχρονη "συμβολή" των μπράβων του, που εμφανίζονται έτοιμοι να "αντικρούσουν" τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να τα απομακρύνουν.

Το φαινόμενο, βέβαια, της καταπάτησης χώρων μεγαλύτερων του επιτρεπτού, από διάφορα μαγαζιά δεν είναι άγνωστοστην Πλάκα, στη συγκεκριμένη, όμως περίπτωση, είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο, καθώς ο Ψωμιάδης έχει φροντίσει για την εδραίωση του "δίκαιου της αυθαιρεσίας", καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Πλάκα, με την "παρουσία" του πίσω από διάφορα μαγαζιά.

Το θέμα συζητήθηκε στο Διαμερισματικό συμβούλιο του Α Διαμερίσματος, την προηγούμενη Πέμπτη, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει σύσταση στον Ψωμιάδη από εισαγγελέα και να του δοθεί περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα και να ξηλώσει τις ξύλινες μπάρες, που έχει τοποθετήσει σε όλο το πεζοδρόμιο της οδού Θέσπιδος, από Τριπόδων μέχρι και την οδό Ραγκαβή. Ο Δήμος Αθήνας, που φέρει και την τελική ευθύνη για τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων και τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων, απουσιάζει...

Η καταπάτηση των πεζόδρομων, πέρα από παράνομη και προκλητική είναι και επικίνδυνη, καθώς, όπως μας είπαν μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Παρθενώνας", δεν υπάρχει πρόσβαση για ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δυσκολεύει ακόμα και τους περαστικούς, αφού τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά της Θέσπιδος ίσαίσα που χωρούν δύο σερβιτόρους... για να εξυπηρετηθεί το μαγαζί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ