Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
Με το μεράκι μαθητών και καθηγητών

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά το έργο "Καυγάδες στην Κιότζα" του Κ. Κολντόνι

Το θεατρικό έργο "Καυγάδες στην Κιότζα" του Κ. Κολντόνι ανέβασε προχτές βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Καμινίων.Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας των μαθητών, των καθηγητών και των γονέων του σχολείου, που εργάστηκαν επίμονα και με πολύ μεράκι, για την επίτευξη του στόχου τους, όλη τη σχολική χρονιά. Η παράσταση δόθηκε στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά,στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 60 σχολικά θεατρικά σχήματα απ' όλη τη Νομαρχία Πειραιά.

Με το ζεστό τους χειροκρότημα οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές, που γέμισαν την αίθουσα, επιβράβευσαν την αξιέπαινη προσπάθεια των συντελεστών της παράστασης.

Το έργο του Κ. Κολντόνι "Καυγάδες στην Κιότζα" παίχτηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 18ου αιώνα. Ενα έργο που, όπως έλεγαν οι συντελεστές της παράστασης, παρόλο που γράφτηκε δυόμισι αιώνες πριν, μπορεί ακόμα και σήμερα να ψυχαγωγεί και να διδάσκει. Το έργο αντιμετωπίζει, με έντονο το στοιχείο του χιούμορ, αλλά και του ερωτισμού, τους συνεχείς καυγάδες δύο οικογενειών που κατοικούν σε ένα ψαροχώρι της "Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας", την Κιότζα. Κάπου εκεί παρεμβαίνει και ο νόμος, ο ανακριτής του χωριού, όπου προσπαθεί μάταια να σταματήσει τους καυγάδες των οικογενειών. Ωστόσο, οι δύο οικογένειες επιδεικτικά βάζουν, καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, στο περιθώριο τον εκφραστή της εξουσίας, συνεχίζοντας να ζουν τη ζωή τους έντονα, γεμάτη με τους έρωτες και τους καυγάδες τους.

Τους λόγους που οδήγησαν τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Καμινίων να επιλέξει το παραπάνω έργο, εξήγησε στην έναρξη της θεατρικής παράστασης η διευθύντρια του σχολείου Κ. Τζερμίνου: "Οι δύο άξονες πάνω στους οποίους κινείται το έργο, από τη μια το θέατρο και από την άλλη ο κόσμος, η καθημερινότητα, οδήγησαν τις αναζητήσεις της θεατρικής μας ομάδας. Η σύζευξη των δύο αυτών στοιχείων επί σκηνής ήταν το ζητούμενο. Το αποτέλεσμα επαφίεται στην κρίση σας. Η προσπάθεια, όμως, μας έκανε θεατρικά ωριμότερους".

Με το ζεστό τους χειροκρότημα οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές που παρακολούθησαν την παράσταση, επιβράβευσαν την αξιέπαινη προσπάθεια των συντελεστών.

Το ΓΕΛ Καμινίων έχει ανεβάσει στο παρελθόν κι άλλες θεατρικές παραστάσεις, πάντοτε με τη συνεργασία καθηγητών, μαθητών, γονέων, και όπως δήλωναν οι συντελεστές της προχτεσινής παράστασης το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ