Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΛΩΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Οι κατασκευαστές ψαρεύουν στα θολά νερά

Οι κατασκευαστές πολυκατοικιών προσπαθούν να επιτείνουν τη σύγχυση γύρω από το θέμα της χρήσης των πυλωτών, προσπαθώντας προφανώς να διατηρήσουν τα κέρδη τους πουλώντας ή ενοικιάζοντας πάρκινγκ σε... κοινόχρηστους χώρους, παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις. Παράλληλα ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθούν οι δήθεν ατέλειες της νομοθεσίας...

Ετσι χτες η Ελληνική Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων σε συνέντευξη Τύπου, ενώ παραδέχεται ότι η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας και ότι η μεταβίβαση χώρων στάθμευσης με τη μορφή αυτοτελών οριζοντίων ιδιοκτησιών είναι άκυρη, επικαλείται άρθρο του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού προσπαθώντας να πείσει ότι οι μεταβιβάσεις κλειστών θέσεων πάρκινγκ τις πυλωτές, ακόμη και σε μη κατοίκους της πολυκατοικίας, είναι... νόμιμες!

Επίσης υποστηρίζουν ότι αν η θέση στάθμευσης στην πυλωτή έχει μεταβιβαστεί ενιαία μαζί με το διαμέρισμα (η συνηθέστερη των περιπτώσεων), τότε είναι έγκυρη. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι η μεταβίβαση θέσεων πάρκινγκ ως ξεχωριστής οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι έγκυρη, τόσο όταν αυτή βρίσκεται στο υπόγειο του ακινήτου, όσο και όταν βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του ακινήτου.

Ως άκυρη δέχονται μόνο τη μεταβίβαση στεγασμένης θέσης στάθμευσης που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του ακινήτου και αυτό επειδή η δημιουργία τέτοιων θέσεων είναι αυθαίρετη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ