Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμφωνία διαπιστώνει ο Λαλιώτης

Την ικανοποίησή του για τα θετικά, όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα που είχαν οι επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και επανέλαβε ότι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο θα χωροθετούνται οι τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κ. Λαλιώτη, σε 8 σημεία εκφράστηκε συμφωνία από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα, όπως είπε, συμφωνία διαπιστώνεται στα παρακάτω:

  • Είναι σωστός ο σχεδιασμός του Ενιαίου Συνδέσμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει ως βασική αρχή την ανακύκλωση και την υγειονομική ταφή.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει εντός της Αττικής.
  • Η μέθοδος της καύσης θα πρέπει να αποκλειστεί για την περιοχή της Αττικής.
  • Την ευθύνη των αποφάσεων θα πρέπει να έχει η Πρωτοβάθμια και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τα όργανά της, όπως ο Ενιαίος Σύνδεσμος.
  • Υπάρχει αναγκαιότητα σωστής ενημέρωσης των πολιτών.
  • Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην επίλυση του θέματος με συνευθύνη όλων των φορέων.
  • Είναι αναγκαία η αποκατάσταση όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης χτες ότι έχει σταλεί ήδη για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που επί ένα χρόνο αράχνιαζε σε κάποια συρτάρια, όπως έχει αποκαλύψει ο "Ρ". Επίσης στο ίδιο στάδιο βρίσκονται και οι αποφάσεις για τη διαχείριση των χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και των μπαταριών και συσσωρευτών (σ. σ. ο "Ρ" έχει ήδη δημοσιεύσει τα βασικά τους σημεία).

Τέλος πρόσθεσε ότι την επόμενη βδομάδα θα υπογραφούν δύο ακόμη κοινές υπουργικές αποφάσεις. Η μία θα αφορά τη διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και η άλλη την ανακύκλωση, τις συσκευασίες κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ