Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Σταθερά στην αποκάλυψη της σκανδαλώδους πολιτικής του δικομματισμού

Στην προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να επιδράσουν με τη σχετική αρθρογραφία στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, εντάσσονται τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και του "Ελεύθερου Τύπου" που, κάνοντας εμφανείς αλχημείες, προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και προσωπικά τον επίτιμο Πρόεδρό του Χ. Φλωράκη, στην υπόθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ από τις εταιρίες ΖΗΜΕΝΣ - ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα, που στην "Καθημερινή" υπογράφεται από τον διευθυντή της Αν. Καρκαγιάννη,αναφέρουν ότι το 1990 ο τότε πρωθυπουργός και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στήριζαν την Οικουμενική κυβέρνηση, "παρέκαμψαν το υπουργικό συμβούλιο" και αποφάσισαν την ανάθεση της προμήθειας 470.000 παροχών, αξίας 32 δισ.

Με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το κλίμα παρασιτισμού και σήψης δεν αγγίζει το ΚΚΕ και τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη, υπογραμμίζοντας ότι δε νομιμοποιούνται οι διάφοροι πολιτικοί και παράγοντες να εμφανίζονται ως όψιμοι ηθικολόγοι και τιμητές της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος, κάθε φορά που ξεκινάνε τα παιχνίδια για νέα μοιρασιά των προμηθειών. Ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα σχετικά με το σκάνδαλο των ψηφιακών παροχών από τις εταιρίες ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΖΗΜΕΝΣ στον ΟΤΕ και τον καυγά ανάμεσα σε "κλέφτες και κλεπταποδόχους", όπου προσπαθούν να αναμείξουν και το ΚΚΕ. Πάνω σ' αυτό, έχουμε να παρατηρήσουμε και τα παρακάτω:

Είναι γνωστό πως το ΚΚΕ στέκεται αδιάλλακτο και αντιπαλεύει τις διάφορες διεθνείς συμφωνίες που δίνουν νέα προνόμια και ενισχύουν την ασυδοσία των πολυεθνικών. Επίσης είναι σε όλους γνωστό πως το ΚΚΕ αντιπαλεύει συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα που αποτελεί και θερμοκήπιο αυτών των συμφερόντων.

1. Δε νομιμοποιούνται οι διάφοροι πολιτικοί και δημόσιοι παράγοντες να εμφανίζονται ως όψιμοι ηθικολόγοι, ως τιμητές της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ξεκινάνε τα παιγνίδια για νέα μοιρασιά των προμηθειών σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και όπου οι προηγούμενοι "ριγμένοι" ή οι νέοι που εμφανίζονται, διεκδικούν τη μεγαλύτερη μερίδα της πίτας.

2. Ο λαός μας καταλαβαίνει πολύ καλά πως η ανακίνηση κάθε φορά τέτοιων θεμάτων συνδυάζεται και με τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων για την εδραίωση της θέσης διαφόρων στελεχών και τη νομή της κυβερνητικής και κομματικής εξουσίας. Δεν κρύβονται στη διαπάλη αυτή και οι διάφορες συμμαχίες που αναπτύσσονται με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

3. Τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και του "Ελεύθερου Τύπου" που προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και προσωπικά τον επίτιμο Πρόεδρό του Χ. Φλωράκη, σ' αυτό το κλίμα παρασιτισμού και σήψης, δεν αγγίζουν το Κόμμα μας και τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη. Το ΚΚΕ σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του στέκεται αδιάλλακτος αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται τον τόπο. Είναι γνωστή δε η πάγια θέση του για έναν δημόσιο τομέα εκσυγχρονισμένο και απαλλαγμένο από τα δεσμά του μεγάλου κεφαλαίου, μοχλό ανάπτυξης σε μια πολιτική προς όφελος του λαού.

Ο κ. Καρκαγιάννης ειδικότερα, με το δημοσίευμα που υπογράφει, επιβεβαιώνει πως αποτελεί έναν καλό υπηρέτη του κ. Αλαφούζου και εξυπηρετεί την προσπάθεια που γίνεται από συγκεκριμένους κύκλους, με τη σχετική αρθρογραφία, να επιδράσουν στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας. Είναι γνωστό επίσης πως στο δεκαεννιαμελές διοικητικό συμβούλιο του "Ελεύθερου Τύπου" συμμετέχει και ο κ. Εβερτ.

Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική του, πολιτική αποκάλυψης της σκανδαλώδους πολιτικής του δικομματισμού και της αντιπαράθεσής του με τα συμφέροντα που αντικειμενικά αντιπροσωπεύει αυτός, όσο ισχυρά και να είναι.

4. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη επιλογή επί Οικουμενικής κυβέρνησης, υπενθυμίζουμε τα εξής:

α. Η τότε διοίκηση του ΟΤΕ (Μήνη - Κιουλάφα) είχε ήδη στείλει την υπόθεση, όσον αφορά τους σχετικούς χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης Τόμπρα, στον εισαγγελέα. Είναι γνωστό επίσης και προκαλεί εντύπωση γιατί το"ξεχνάει" ο κ. Καρκαγιάννης και η "Καθημερινή", πως η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης Τόμπρα είχε αρχίσει από το Νοέμβρη του 1989 για να κλείσει το θέμα και ήταν γνωστή στα πολιτικά κόμματα. Ο κ. Καρκαγιάννης ξεχνάει επίσης και κάτι άλλο: Οτι τελικά αρμόδιος να εισηγηθεί στο ΔΣ του ΟΤΕ ή να εγκρίνει, ήταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Ζολώτας. Και αποφεύγει να το πει, γιατί θα αδυνάτιζε το συκοφαντικό τους σχέδιο.

β. Οι διαπραγματεύσεις για την προαποφασισμένη σύμβαση προμήθειας νέων 470.000 ψηφιακών παροχών με τις δύο εταιρίες, οδήγησαν σε σοβαρή μείωση των τιμών κατά 20% περίπου, αλλά και σε πρόσθετους όρους, που διασφάλιζαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δημόσιο συμφέρον. Προκαλεί επίσης εντύπωση, πως ξεχνούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ότι και για την υπόθεση των 470.000 ψηφιακών παροχών παραπέμφΘηκε η τότε Διοίκηση του ΟΤΕ στα δικαστήρια και πως υπήρξε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

γ. Η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου να κρίνει με ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική ανάλυση κατά πόσο υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού και κατ' επέκταση του κοινωνικού συνόλου, ήταν ομόφωνη.

δ. Ομόφωνη,επίσης ήταν και η αποδοχή της από το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου (ΟΜΕ - ΟΤΕ), που με δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε την επιλογή αυτή ως τη μόνη δυνατή λύση σε μια περίοδο που κάθε άλλη εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την πορεία υλοποίησης ενός επενδυτικού προγράμματος επείγοντος χαρακτήρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ