Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Απεργούν κόντρα στον εμπαιγμό

Κλειστές χτες όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου

Δυναμική απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, σχετικά με την καταβολή του γνωστού επιδόματος "αποδοτικότητας", έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, ξεκινώντας νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ολες οι υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας παρέμειναν κλειστές χτες, πράγμα που θα γίνει και σήμερα, αφού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου Γεωργίας αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας. Κι αυτό γιατί οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Γεωργίας, Αλ. Μπαλτά, ότι η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί σύντομα, δεν έπεισαν, λόγω της ασυνέπειας που έδειξε μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωναν χτες πως η απεργία θα συνεχιστεί ωσότου ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος, αλλά η συνέχισή της ή όχι θα αποφασιστεί σήμερα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας, που συμμετείχαν μαζικά χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου, δε δείχνουν διατεθειμένοι να ανεχτούν κι άλλη κοροϊδία.

Από την πλευρά της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα υπουργείου Γεωργίας" τονίζει πως η κινητοποίηση των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας, ανεξάρτητα από το είδος του συγκεκριμένου αιτήματος, δείχνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα του υπουργείου Γεωργίας είναι σε θέση να διεκδικεί ενωτικά τη λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Θεωρώντας ότι ακριβώς αυτή η ενότητα πρέπει να διαφυλαχτεί, αφού είναι αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής λιτότητας και την παραπέρα ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο υπουργείο καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν από το ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η διεξαγωγή των σημερινών κινητοποιήσεων να περιλαμβάνει το πλαίσιο όλων των αιτημάτων για τα οποία οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ένα χρόνο τώρα. Επιπλέον - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - με την κατανομή του όποιου επιδόματος στους εργαζόμενους θα διακυβεύεται πάντα η ενότητά τους, όπως η εμπειρία με το άλλο επίδομα του 2% απέδειξε και θα εξυπηρετείται ο τελικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για τη δημιουργία αντιθέσεων μεταξύ τους και το "ξεμπέρδεμα" με το συνδικαλιστικό κίνημα του υπουργείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ