Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Μέτωπο κατά της ανεργίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το διήμερο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων στο ΤΕΙ Αθήνας και την Πάντειο

Με επιτυχία έγιναν οι δύο πρώτες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Αθήνα, στο ΤΕΙ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο ΤΕΙ, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για την ανεργία, στην οποία συμμετείχαν ο Γ. Μαυρίκος,γγ της ΓΣΕΕ, η Γ. Ζαγγανά,μέλος της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Γ. Νάνος,μέλος της ΕΕΔΗΝ και με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Ο Γ. Μαυρίκος στην εισήγησή του έκανε παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ανεργία, που έχει τίτλο "Μέτρα πολιτικής για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση" και σημείωσε ότι με τις διαχειριστικές αυτές ρυθμίσεις, αν γίνουν νόμος, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά χειροτερεύει με σαφήνεια η μέχρι τώρα άσχημη κατάσταση. Ανέφερε μάλιστα ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού σήμερα υπάρχουν 450.000-500.000 άνεργοι, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι νέοι.

"Ολα αυτά τα χρόνια της παρατεταμένης λιτότητας, για τους μισθωτούς δύο συνέπειες ξεχωρίζουν και "βγάζουν μάτια". Τα κέρδη για το κεφάλαιο και η διόγκωση της ανεργίας. Τα αμύθητα όμως κέρδη διοχετεύονται είτε στο εξωτερικό, είτε στην παραοικονομία, είτε σε ομόλογα και έντοκα του δημοσίου. Καιρός είναι να θεσπιστεί συγκεκριμένη νομοθετική ρήτρα που θα υποχρεώνει τους βιομηχάνους να δίνουν μέρος των κερδών τους σε παραγωγικές επενδύσεις, που να δημιουργούν συγκεκριμένες νέες θέσεις εργασίας", κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος.

Η Γ. Ζαγγανά στην εισήγησή της τόνισε ότι μόνο επιφανειακά με αυτό το νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται το θέμα της ανεργίας, ενώ στην ουσία το πρόβλημα αυξάνεται ακόμα περισσότερο. "Ουσιαστικά αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης των ίδιων των εργοδοτών και όσων προσπαθούν να φτιάξουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης" τόνισε, ενώ κάλεσε όλους τους νέους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

"Πολυκυκλοφορεί η άποψη, που την περιβάλλουν με ένα ωραίο "χρυσόχαρτο" απέξω, περί κοινωνικής αλληλεγγύης, που αν το ανοίξουμε αυτό το κουτί, μέσα δεν κρύβεται τίποτα άλλο, από αυτό που λέμε μοίρασμα της ανεργίας. Ετοιμάζονται να σπάσουνε αυτό, που χρόνια τώρα έχουμε κατακτήσει, αυτό που λέμε εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή να έχουνε δύο και τρεις σχέσεις εργασίας στον ίδιο εργασιακό χώρο", ανέφερε ο Γ. Νάνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αντιλαϊκές πολιτικές γεννούν την ανεργία (2005-12-10 00:00:00.0)
Απορρίπτονται λόγω «πόθεν έσχες» (2002-03-22 00:00:00.0)
Για συντονισμένο χτύπημα στο κεφάλαιο (2000-10-01 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία για την ανεργία (2000-02-22 00:00:00.0)
Υπέρ της εργοδοσίας κατά των ανέργων (2000-01-26 00:00:00.0)
Τ.Σ.Α. - ΤΣΑ ή ΤΣΑΜΙΚΟ (1997-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ