Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Φυλάνε τα ρούχα τους...

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα - την Κυριακή - κάτοικοι του Αυλώνα και των γύρω περιοχών απέκλεισαν - για εφτά ώρες - τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να εγκατασταθεί στην εκεί περιοχή"Πηγάδι Παπά", η μία από τις τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) της Αττικής.

Ειδικότερα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν έχει γίνει αλλαγή στη σειρά βαθμολόγησης των περιοχών της Βόρειας Αττικής, με αποτέλεσμα να επιχειρείται η εμφάνιση του Αυλώνα από την τελευταία θέση στην πρώτη, άρα και πιο κατάλληλη για να δεχτεί ΟΕΔΑ. Οι σχετικές πληροφορίες, πάντως, από τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, αναφέρουν ότι ο Αυλώνας παραμένει 5ος στη βαθμολογία.

Ο δήμαρχος του Αυλώνα, Δημήτρης Κυριακού, δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο μέσα στη βδομάδα να ξεκινήσουν απροειδοποίητα νέες κινητοποιήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει για το θέμα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. "Εάν υπάρχει δέσμευση από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ότι ο Αυλώνας είναι ακόμα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, τότε θα σταματήσουμε αμέσως τις όποιες κινητοποιήσεις έχουμε αποφασίσει" υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από την προχτεσινή κινητοποίηση δε δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα καθώς τα δρομολόγια του ΟΣΕ έγιναν με λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ