Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ράμπο", ο Πάγκαλος!

Νάτος, ο "στρατηγός Πάγκαλος". Αξιος εγγονός ενός "ένδοξου" παππού. Θέλει - λέει - "ράμπο" τους Ελληνες στρατιωτικούς για να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους. Και προτείνει υποχρεωτική θητεία από 18 ετών και στράτευση των γυναικών, στα πρότυπα του Ισραήλ.

Ο άνθρωπος, που "στεκόταν σούζα" και "χτυπούσε προσοχή" στα τηλεφωνήματα του Χόλμπρουκ τη νύχτα της κρίσης στην Ιμια κι έσπευσε να "τα βρει" με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Βουκουρέστι, τώρα εμφανίζεται στο ρόλο του "εθνικού παλικαρά".

Να πάρουμε τοις μετρητοίς ό,τι λέει ο Πάγκαλος; Ναι, γιατί - όπως λέει και ο λαός μας - "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια". Φαίνεται ότι οι υποκινούμενες από τις ΗΠΑ αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο, ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ανοίγουν το δρόμο στους κυβερνώντες στη χώρα μας να προχωρήσουν σε στρατικοποίησή της.

Μια στρατικοποίηση, η οποία θα κρατάει με τα όπλα "επί σκοπόν" τα στρατευμένα παιδιά και "πάρα πόδα" το λαό μας, θα αδειάζει τις τσέπες των φορολογουμένων για να καλύπτονται οι αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών, θα δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, ώστε να αναβάλουν τις διεκδικήσεις τους, προ των "εθνικών κινδύνων".

Μια στρατικοποίηση, η οποία θα εξυπηρετεί τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών των ΗΠΑ που εφοδιάζουν τη χώρα μας - όπως και την Τουρκία, βεβαίως - με στρατιωτικό εξοπλισμό και θα βολεύει τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που επιθυμεί και υποδαυλίζει τη συνεχή ένταση κι αντιπαράθεση στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια.

Μια στρατικοποίηση, η οποία εμπεριέχει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές περιπέτειες, για να βρουν δουλιά οι "ράμπο" του Πάγκαλου.

Κι όσο κι αν του Πάγκαλου "του φεύγουν λόγια", δεν μπορεί να μην επισημάνουμε τη συγκυρία: Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών (τι να κάνουμε, αυτός κατέχει αυτό το αξίωμα) έγιναν τη μέρα, που εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνιστές, σ' ολόκληρη την Ελλάδα, διαδήλωναν την πίστη τους στην ειρηνική συμβίωση, στη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς της περιοχής μας και την εναντίωσή τους στις επιλογές κι επιβολές της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πάντως, θα πρέπει να αντιληφθεί (αν και δύσκολο) ο Πάγκαλος - και άλλοι, εκ του ασφαλούς, "εθνικοί τσαμπουκάδες" - ότι "οι στρατιές των Ελλήνων", που πορεύτηκαν την Κυριακή στους δρόμους της ειρήνης, δεν είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν, προκειμένου να απολαμβάνει ο ίδιος και ο Σημίτης τη φιλοξενία στα δώματα του "Λευκού Οίκου" και στα σαλόνια των Βρυξελλών και να τυγχάνουν επαίνων του Κλίντον και του Κολ.

Θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ειρήνη κι αν χρειαστεί, ο μη γένοιτο - αλλά με τον Πάγκαλο υπουργό Εξωτερικών όλα να τα περιμένει κανείς - θα υπερασπίσουν την πατρίδα από την επιθετικότητα των Τούρκων "ράμπο", στέλνοντας, ταυτόχρονα, "στον αγύριστο" και τους "ορίτζιναλ ράμπο" των ΗΠΑ.Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ