Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ
Εμπόδια στις σπουδές από το υπουργείο

Φραγμό στις σπουδές των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί η ανυπαρξία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. Αυτό καταγγέλλει η ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ,με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει τρομερές συνέπειες για τους φοιτητές του Τμήματος.

"Με τον τρόπο αυτό δεν παράγεται καινούρια γνώση, υπάρχει στασιμότητα στις σπουδές και δεν αναβαθμίζεται η προπτυχιακή γνώση με νέες γνώσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη και την πρόοδο της τεχνολογίας της αθλητικής επιστήμης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να ξενιτεύονται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση για να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους", σημειώνει η ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ.

"Ευθύνη για όλα αυτά έχει το υπουργείο Παιδείας, γιατί δεν υπογράφει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, παρόλο που η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει εγκρίνει ομόφωνα την έναρξη λειτουργίας του από την 1-3-94. Ευθύνες έχει και η προηγούμενη διοίκηση Φαράντου, που μαζί με τα δεκανίκια των ΠΑΣΠ, ΔΑΠ έβαλαν ουσιαστικά ταφόπλακα στο Μεταπτυχιακό με την παράνομη Γενική Συνέλευση στις 14-7-94, όπως ευθύνες έχει και η σημερινή διοίκηση γιατί μέχρι τώρα δεν έχει πιέσει το υπουργείο να προωθήσει το μεταπτυχιακό στο ΤΕΦΑΑ, όπως και θα έπρεπε", τονίζουν οι ΠΚΣ.

"Η στάση του υπουργείου, με αποκορύφωμα την πρόταση κατάργησης του τμήματος ΤΕΦΑΑ Αθηνών το τελευταίο διάστημα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευσης και υποβάθμισης του ΤΕΦΑΑ και του ρόλου του γυμναστή στην κοινωνία. Γιατί όσο και να ψάχνουμε δεν μπορούμε από τη μία να βρούμε το λόγο μη λειτουργίας μεταπτυχιακού στο τμήμα και από την άλλη την ύπαρξη και την ενίσχυση των προσχολών αθλητικού τύπου. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας και στο πέρασμα στην ιδιωτική που προωθεί το υπουργείο", καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΚΣ ΤΕΦΑΑ.

Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να προστατεύσουν το κύρος των σπουδών τους και καλούν τη σημερινή διοίκηση να πιέσει το υπουργείο. Τέλος, καλεί και το υπουργείο Παιδείας να υπογράψει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και να σταματήσει να βάζει φραγμό στις σπουδές των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ