Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΥΝ
Αποτελεσματική προστασία από τα ναρκωτικά

Η 3η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Πόλεων κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιείται 23-24 του Μάη στο Ζάππειο Μέγαρο. Σε χτεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών αναφέρεται πως μάχεται ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, από τις επάλξεις της πρόληψης και αντίθετα προς κάθε προσπάθεια αποποινικοποίησης και διαχωρισμού σε σκληρά - μαλακά.

"Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι οι λαοί της Ευρώπης συνειδητοποιούν την αποτυχία των άστοχων πειραματισμών, από τους οποίους μάταια περίμεναν, τόσα χρόνια, τη λύση του προβλήματος των ναρκωτικών". Τη λύση δεν μπορεί να φέρει ούτε η αποδοχή των ναρκωτικών από την κοινωνία, ούτε ο συμβιβασμός και η συνθηκολόγηση με αυτά. "Η σταθερή απόφαση των πόλεων της Ευρώπης, σήμερα, να αποδεχτούν η μία μετά την άλλη το ιστορικό ψήφισμα της Στοκχόλμης της 28ης Απρίλη 1994 και να συσπειρωθούν όλες στην αναζήτηση μιας ρεαλιστικής λύσης του προβλήματος, αποτελεί αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα", αναφέρει.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών ευελπιστεί ότι η αναζητούμενη λύση θα στηριχτεί: Σε μια ανθρώπινη απαγορευτική πολιτική κατά των ναρκωτικών. Σε μια στοργική αντιμετώπιση του εξαρτημένου χρήστη. Σε μια αποτελεσματική προστασία της Νέας Γενιάς με τη θεσμοθέτηση και χρηματοδότηση από το κράτος ενός εμπεριστατωμένου σχεδίου πρόληψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ