Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να στηριχτεί η χοιροτροφία

Να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει η αρνητική πορεία στον κλάδο της χοιροτροφίας ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος, Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Κατσαρός και Σπύρος Στριφτάρης.

Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ που απευθύνεται στον υπουργό Γεωργίας, επισημαίνονται συνοπτικά τα προβλήματα του κλάδου, όπως τα παρουσίασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Χοιρείου Κρέατος πρόσφατα μέσα από μια κλαδική μελέτη, η οποία αναδείχνει τα προβλήματα και τις αιτίες που τα δημιούργησαν και τα οξύνουν και προβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις. Το χαρακτηριστικό και, συνάμα, ανησυχητικό, τονίζεται, είναι ότι ενώ η χώρα μας έχει τις δυνατότητες για πλήρη κάλυψη των αναγκών, όχι μόνον δε γίνεται αυτό, αλλά μειώνεται η ντόπια παραγωγή χοιρινού και αυξάνονται αντίστοιχα οι εισαγωγές. Ο κλάδος έχει περιέλθει σε υπερχρέωση λόγω των ψηλών επιτοκίων της ΑΤΕ, της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, των χαμηλών τιμών χοιρινού, σε συνδυασμό με την επιβολή των γνωστών ΝΕΠ στα προηγούμενα χρόνια.

Οι κομμουνιστές βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει, επιτέλους, συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερχρέωση των παραγωγών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους οι χοιροτρόφοι. Κι ακόμα να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων των δανείων της ΑΤΕ για αγροτική χρήση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ