Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Προσωρινή αναστολή της ιδιωτικοποίησης

Κατ' ευθείαν σε ιδιωτική εταιρία ανέθεσε ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Κ. Ταμπακίδης το μάζεμα των σκουπιδιών στο δήμο, προκειμένου να σπάσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων, που αντιδρούν στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση διαφόρων δημοτικών υπηρεσιών. Η προσπάθεια του δημάρχου παρά το γεγονός ότι σηματοδότησε την πρόθεσή του για το πού θέλει να στρέψει τα πράγματα, έπεσε στο κενό, καθώς η ιδιωτική εταιρία δεν μπόρεσε να μαζέψει παρά μόνο τα σκουπίδια από μία γειτονιά. Πάντως, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Αγίων Αναργύρων, φαίνεται να βαίνουν προς την αναστολή τους, καθώς τελικά χτες το βράδυ η δημοτική αρχή υπό το βάρος των αντιδράσεων και αφού πρώτα έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να σπάσει το αγωνιστικό μέτωπο, δήλωσε ότι δε θα προχωρήσει προς το παρόν στις ιδιωτικοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χτες το απόγευμα, ο δήμαρχος Κ. Ταμπακίδης πρότεινε στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και αυτός να ανακαλέσει από την πλευρά του την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Λαμπρακάκης,που παρευρέθηκε στο ΔΣ, πρότεινε στη δημοτική αρχή τρεις εργαζόμενοι από τη δημοτική επιχείρηση να αποσπαστούν στην υπηρεσία αποκομιδής. Στην άποψη αυτή αντιτίθεται ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γ. Στρατηγός,που τονίζει ότι χρειάζονται προσλήψεις, για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του δήμου και όχι απλώς η απόσπαση άλλων.

Χτες έξω από το δημαρχείο βρίσκονταν, κατά τη διάρκεια του ΔΣ, αστυνομική δύναμη που κάλεσε ο δήμαρχος, "φοβούμενος" ότι θα προκληθούν επεισόδια από τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η δημοτική αρχή προσπάθησε να "βγάλει" στο δρόμο τα απορριμματοφόρα του δήμου με υπαλλήλους της δημοτικής επιχείρησης των Αγίων Αναργύρων. Οι εργαζόμενοι του δήμου αντέδρασαν, εμποδίζοντας τα απορριμματοφόρα και τελικά η διοίκηση του δήμου ανέθεσε την αποκομιδή των απορριμμάτων στον ιδιώτη Κωστούλα,που μάζεψε όμως σκουπίδια μόνο από την περιοχή Τσούπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ