Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κώστας Τζατζάνης

Κομματική Οργάνωση Πειραιά

Το αρκετά βελτιωμένο από το διάλογο πρόγραμμα, δίπλα στην απόλυτη ουσιαστικά επιμονή για το "σφιχτό" καταστατικό, δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Εχουμε ευθύνες απέναντι στην ιστορική στιγμή της αποκάλυψης του τέλους του αιώνα, πως η υπέροχη επανάστασή του σάπισε κι εξέλεγε σχεδόν ομόφωνα τους Γκορμπατσόφ και Φαράκους.

Οι σ. της ΚΕ που επιμένουν, μάλλον δεν είναι σήμερα οι κακοί που θέλουν να ελέγχουν το Κόμμα για λογαριασμό τους. Είναι κατά κανόνα οι καλοπροαίρετοι και δουλευταράδες μας που ξανάστησαν το Κόμμα και θέλουν να το κατοχυρώσουν από τους επίδοξους αναθεωρητές και να ξεκαθαρίσουν το καταστατικό από τις διαλυτικές, ψευτοδημοκρατικές διαδικασίες. Πώς το κάνουν; Δυστυχώς επαναφέροντας ατόφιες τις πρακτικές που γέννησαν τους Ανδρουλάκηδες, ενώ η ιστορία σήμερα επιβάλλει να κρατήσουμε τις θετικές δημοκρατικές διαδικασίες της Επανάστασης και να τις βελτιώσουμε κει που η ζωή περίτρανα απέδειξε τα κενά τους. Ποια είναι αυτά; Κύρια, η δυνατότητα να γίνει καθοδήγηση κάστα, όταν τρέφει και τρέφεται με κομφορμιστές εξυπηρετητές, ικανούς αριβίστες - γλειφτρόνια, που 'χουν στόχο να σε τουμπάρουν μόλις μπορέσουν, όπως τα κατάφεραν και κει και δω. Και γι' αυτό είναι απαραίτητο να μην μπορούν να εκλέγονται οι ανεπιθύμητοι μαχητές που θα τους χάλαγαν τη σούπα, έστω και αν το εκλεκτορικό Σώμα εκτιμά για εκλογή κάποιους με "50%+1".

Και αντί να κατοχυρώσουμε τα θετικά δοκιμασμένα στην Επανάσταση, τη "συνέχεια της Καθοδήγησης" κι αρμοδιότητά της να κάνει υπεύθυνη πρόταση, μαζί με τη δυνατότητα του Σώματος ν' αναδείχνει τους καλύτερους, να την κρίνει και να παραμερίζει τους κακούς, δεχόμαστε άκριτα τις αμφίβολης χρησιμότητας και μπόλικης δημοκρατικοφάνειας "Επιτροπές Προτάσεων" που ή τους λέει η καθοδήγηση - απερχόμενο όργανο στη ζούλα ποιους να προτείνουν ή τις αφήνουμε στην τύχη, φτιάχνοντας το καλύτερο χωράφι για φράξιες. Βάζουμε και το 50%+1 με τον χειρότερο τρόπο, αφήνουμε στη δικαιοδοσία μας και συμφέρουσες συνθήκες της κάθε φοράς τον Κανονισμό, όπως η αστική τάξη το εκλογικό σύστημα, κι είμαστε σίγουροι πως θα ελέγχουμε το Κόμμα. Να 'μαστε τουλάχιστον Στάλιν... Το βασικό λάθος του οποίου, κι αυτό ήταν μάλλον ιστορική άγνοια, ίσως ήταν πως συνέχισε τις πατερναλιστικές διαδικασίες των ταξικών κοινωνιών κι έκανε το Κόμμα φύτρα των Χρουστσόφ και Γκορμπατσόφ.

Αυτά, λοιπόν, που πρέπει να κατοχυρωθούν κύρια στο Καταστατικό και που δεν κατοχυρώνονται με την υπάρχουσα φράση στο άρθρο 12 (50%+1), είναι πρώτον η υπεύθυνη πρόταση του απερχόμενου οργάνου και της καθοδήγησης που έχουν σφαιρική γνώση, και δεύτερον η πραγματική δυνατότητα να εκλεγούν οι προτεινόμενοι από κάτω που εκτιμά το Σώμα με πάνω από 50% των ψήφων.

Θα υπάρχουν γι' αυτό πολλοί τρόποι, όπως υπάρχει και πλήρης άγνοια σαν πρακτική σε μας. Με αποτέλεσμα, μπόλικες διχογνωμίες που μπορεί ν' αποβούν καθοριστικές για να μην αλλάξει τίποτα, παρά την ενδεχόμενη κατ' αρχήν συμφωνία μας γι' αυτά.

Θα προτείνω, λοιπόν, να ψηφιστεί στις προτάσεις για το Καταστατικό η παραπάνω υπογραμμισμένη πρόταση, και στη συνέχεια να συζητήσουμε και ψηφίσουμε ένα απ' τα τρία παρακάτω σημεία, ή ό,τι άλλο σχετικό βγάλετε, συμπληρώνοντας το άρθρο 12. 1. Κάνει πλήρη πρόταση το απερχόμενο όργανο (ή η Επιτροπή Προτάσεων με πρότασή του) συμπληρώνεται η πρόταση από το Σώμα, εκλέγονται όσοι προτάθηκαν από το Σώμα και πήραν πάνω από 50% των ψήφων, και κατά σειρά, ως τη συμπλήρωση, οι προτεινόμενοι από το απερχ. Οργανο. 2. Το απερχόμενο Οργανο κάνει πρόταση για τα 4/5 (ή τα 3/4) των μελών του οργάνου. 3. Το απερχ. Οργανο κάνει πρόταση για αυξημένο αριθμό μελών του οργάνου κατά 30%.

Αν δεν αποδεχτείτε την άποψή μου, θα προσπαθήσω ώσπου να πεθάνω να σας πείσω ή να πειστώ, και θα συνεχίσω να 'μαι ενθουσιασμένος με το Κόμμα μας. VENSEREMOS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ