Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σωτήρης Παπαδημητρίου

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Ηπείρου

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

1ο. Για το όργανο της ΚΕ το "Ριζοσπάστη". Στις 18 του μήνα (αν θυμάμαι) στην 4η Σελίδα, "Από μέρα σε μέρα", σε ενημέρωνε ότι: σε εκπομπή του "Σκάι", ο ανεκδιήγητος, το φασιστοειδές, Τράγκας, αποκάλεσε τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος, σ. Χ. Φλωράκη, "δεινόσαυρο της Οικουμενικής" που μάλιστα "έφαγε καλά".

Και φυσικά αφού άλλαξε η διάθεση ξεφυλλίζοντας για να φτάσεις στα πολιτιστικά, μπας και έρθει η σοβαρότητα για να αρχίσεις το διάβασμα, πέφτεις στη σελίδα 28 και έχεις μες τη μύτη σου τον άθλιο που το είπε, τον ίδιο τον Τράγκα.

Και μη μου πείτε ότι τον βάλαμε για να γνωρίσουν οι αναγνώστες ποιος είναι που είπε τα πιο πάνω;

Παλιότερα σε αφίσα μας λέγαμε ότι ο "Ριζοσπάστης" είναι η "Αλήθεια που τρέφει το μέλλον και είχαμε μια φρατζόλα ψωμί κι ένα παιδάκι. Και σωστά τα είχαμε έτσι ταιριασμένα.

Γιατί θεωρώ ότι είναι καθαρό σε όλους εδώ ποια είναι η αποστολή του "Ριζοσπάστη". Να καθοδηγεί, να διαπαιδαγωγεί, να δίνει καθημερινά τη γραμμή του Κόμματος στα στελέχη - μέλη και οπαδούς - φίλους του Κόμματος.

Πώς θα αλλάξει η συνείδηση του εργαζόμενου όταν μέσα από το όργανο της ΚΕ του προτείνεις να δει τον Τράγκα ή τώρα άλλαξε το σίριαλ και έγινε "Πάθος";

Ετσι θα χτιστεί το ΑΑΔ μέτωπο; Με την προβολή τέτοιων κατευθύνσεων, και προσανατολισμών προς την εργατική τάξη;

Είναι τόσο αναγκαία τα εισπραττόμενα λεφτά από τον Αλαφούζο; Η μήπως επειδή ήρθε μια φορά στα γραφεία μας και μας έβαλε σε 2 - 3 στρογγυλά τραπέζια;

Δεν είμαι κατά των επ' αμοιβή διαφημίσεων, αλλά όχι και τον Τράγκα! Σκέτα ακούτε και βλέπετε το "ΣΚΑΪ" στους τόσους HC/FM ή τάδε κανάλι.

Για το οικονομικό ζήτημα του "Ρ", είναι θέμα ιδεολογικό - πολιτικό και οργανωτικό, άρα να σκύψουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης. Πείρα υπάρχει. Να την αξιοποιήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για την καταχώριση από τον ΟΤΕ, που έλεγε "Τι καλό και κοινωνικό όφελος προκύπτει από την... ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ