Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαρμπούτης Κων/νος

Αντιπρόσωπος Νομού Σερρών

Η εφαρμογή στην καθημερινή πράξη των επιλογών του κόμματός μας και συγκεκριμένα η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου (ΑΑΔΜ) βάζει σοβαρότατα καθήκοντα από την ηγεσία και μέχρι και τις απανταχού ΚΟΒ. Το γεγονός αυτό προϋποθέτει πριν απ' όλα τη σωστή κατανόηση και αποδοχή της επιλογής του ΑΑΔΜ, απ' όλα τα μέλη, μια και η εφαρμογή του μετώπου στην πράξη θα αποτελέσει κύριο στοιχείο της καθημερινής πολιτικής τους δραστηριότητας και δεύτερο τη σοβαρότατη άνοδο του ιδεολογικοπολιτικού επιπέδου τους.

Κατά τόπους, ιδιαίτερα σε ορισμένους νομούς, όπως είναι και ο Νομός Σερρών, υπάρχουν και ορισμένες επιπρόσθετες αντικειμενικές δυσκολίες. Θα αναφερθώ σε ορισμένες από αυτές. Η μέση ηλικία των μελών της ΚΟΒ στα χωριά είναι αρκετά μεγαλύτερη των πενήντα! Φυσικά οι δυνατότητες πραγματικής βελτίωσης και απόδοσης τέτοιων ΚΟΒ είναι χαμηλή και οι ηλικιωμένοι σύντροφοί μας παρ' όλη την ηλικία και τα συσσωρευμένα προβλήματα υγείας στέκονται ακλόνητοι στα μετερίζια του κόμματος και κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για τη μη φυσιολογική αντικατάστασή τους από τις νεότερες γενιές! Κύριο μέλημά μας, όπως και του κόμματος ολόκληρου θα πρέπει λοιπόν να είναι η στράτευση στο κόμμα νέων σε ηλικία μελών από τις τάξεις της εργαζόμενης αγροτιάς, της εργατικής τάξης ή της διανόησης.

Δεύτερο: Η όχι πολυάριθμη εργατική τάξη το νομό μας είναι κατακερματισμένη. Λίγοι εργαζόμενοι, σε αρκετές μικρές παραγωγικές μονάδες/βιοτεχνίες και μικρά ή μεγάλα εργοστάσια. Ολοι τους σχεδόν, χωρίς εξαίρεση προσλαμβάνονται από τον ίδιο εργοδότη, προσωπικά και βέβαια προτιμούνται πρόσωπα γνωστά του, συνήθως χαμηλής πολιτικής κουλτούρας και ανύπαρκτης ταξικής συνείδησης. Ολοι τους περνούν από τις δοκιμασίες του αφεντικού και η συμπεριφορά τους παρακολουθείται σχεδόν αυτοπροσώπως από τον ίδιο. Εκμεταλλευόμενος και την ανεργία που στο νομό μας έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις με τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό προσπαθεί να αλλοτριώσει τις συνειδήσεις των εργατών αυτών και δυστυχώς πολλές φορές το καταφέρνει.

Τρίτο: Ενα πρόβλημα, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο έντονα είναι η σύγχρονη απασχόληση μεγάλου αριθμού σχετικά νέων στην ηλικία εργαζόμενων σε δύο δουλιές, θεωρητικά κάπως αντιφατικές όσον αφορά τη διαμόρφωση ταξικής συνείδησης. Αγρότης στο χωριό του και εργάτης στην κοντινή πόλη ταυτόχρονα. Τα δύο τελευταία προβλήματα αναφέρονται γενικά στις διαφοροποιήσεις που συντελούνται στις γραμμές της εργατικής τάξης και των εργασιακών σχέσεων.

Το θέμα των αλλοδαπών εργατών και η προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει αντιπαλότητα, μεταξύ των ντόπιων εργατών και των πρώτων και από κει και το κλίμα της ξενοφοβίας είναι ένα άλλο θέμα που εμφανίζεται τελευταία στο νομό και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει η εποχιακή εργασία.

Νομίζω πως όλα τα παραπάνω προβλήματα (που σίγουρα δεν είναι μόνο προβλήματα του νομού μας) πρέπει να τύχουν ειδικών επεξεργασιών για να βοηθήσουν τη δουλιά των ΚΟΒ στη σωστή αντιμετώπισή τους.

Τέλος, θέλω να αναφέρω πως το θέμα της κατασυκοφάντησης του κόμματός μας από τους αντιπάλους του είναι πάντοτε επίκαιρο. Ετσι, παρ' όλες τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ για τα αίτια της ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών, πολλοί κύριοι ταυτίζουν τη σημερινή κατάσταση εκεί με Σοσιαλισμό και αποδίδουν την κατάντια των λαών τους στη σοσιαλιστική κοινωνία. Αυτό ασφαλώς γίνεται εσκεμμένα, με σκοπό την κατασυκοφάντηση του σοσιαλιστικού οράματος και του κομμουνιστικού κόμματος. Συνεπώς θα πρέπει να επανερχόμαστε εκ νέου και εκ νέου στα ντοκουμέντα της Συνδιάσκεψής μας, αφού υπάρχουν, δυστυχώς ακόμα και μεταξύ των κομμουνιστών αυταπάτες και συγχύσεις που πηγάζουν από μια "υπερφυσική" αντίληψη για το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η καθοδήγηση των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης (2005-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-02-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-01-14 00:00:00.0)
Για το περιεχόμενο λειτουργίας της ΚΟΒ (2004-10-31 00:00:00.0)
Το θαύμα και η πραγματικότητα (2000-12-02 00:00:00.0)
Σκέψεις και προτάσεις για το 16ο Συνέδριο (2000-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ