Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν "ανάπτυξη" της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Συνεχίστηκε και χτες στη Θεσσαλονίκη η συνέλευση του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης

Με στόχο την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής διείσδυσης και την εκμετάλλευση των περιοχών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης από το ιδιωτικό κεφάλαιο, κινούνται οι Ευρωπαίοι δήμαρχοι, όπως φαίνεται και από τη Συνέλευση του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE), που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά τους αυτή δε διστάζουν, μάλιστα, να χρησιμοποιήσουν και ιδεολογικά τεχνάσματα, προκειμένου να πείσουν τους Ανατολικούς συναδέλφους τους να συμφωνήσουν μαζί τους. Εξάλλου, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δείχνουν διατεθειμένοι να "ασπαστούν" τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πολυδιάσπαση και ιδιωτικοποίηση στον τομέα των αστικών μεταφορών.

Σε συζήτηση που έγινε χτες με θέμα τις συνεργασίες με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι δήμαρχοι της Δυτικής έκαναν σαφές ότι τη συνεργασία αυτή τη βλέπουν υπό το πρίσμα της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, διείσδυσης και εκμετάλλευσης των "νέων" αγορών. Και αυτό με το πρόσχημα της "ανάπτυξης" της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης "ενδιαφέρεται" και προσπαθεί, με την προώθηση διαφόρων προγραμμάτων, η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αυστριακών Πόλεων, Αλ. Στινγκλ.

Σε άλλη συζήτηση, για τη συνεργασία των τοπικών και περιφερειακών αρχών στις μεταφορές, ο πρόεδρος της επιτροπής του CCRE για τις μεταφορές Π. Κανάριο είπε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να "μελετήσει" τέτοιες λύσεις, ώστε ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να "αλληλοσυμπληρώνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ