Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θυμήθηκε τη διαφάνεια...

Με σκοπό τη "μόνιμη εξασφάλιση εγγυήσεων για διαφάνεια, αξιοπιστία και εύρυθμη λειτουργία του τομέα διαχείρισης των οικονομικών του δήμου", ο δήμαρχος Αθήνας Δ. Αβραμόπουλος κατέθεσε χτες στον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο,πρόταση για τη σύσταση Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και τη θεσμοθέτηση παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για μια ενέργεια που προκαλεί αναπόφευκτα ερωτήματα, όπως γιατί ο δήμαρχος θέτει τώρα θέμα διαφάνειας και κατά πόσον η θεσμοθέτηση παρέδρου σχετίζεται με τα οικονομικά σκάνδαλα και την ενδεχόμενη συγκάλυψή τους, στο Δήμο της Αθήνας, όπως το πρόσφατο δάνειο ύψους 25 δισεκατομμυρίων από την Εθνική Τράπεζα, που σπαταλήθηκε για μισθοδοσία και άλλες λειτουργικές ανάγκες του δήμου, η ανάθεση της στάθμευσης σε ιδιώτη, η ανάθεση μηχανογράφησης του Ληξιαρχείου χωρίς προηγούμενη μελέτη, άρα και χωρίς έλεγχο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Τη Δευτέρα πάντως, σε κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου και του υπουργού, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τη συγκεκριμένη πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ