Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκληρίζονται οι αγρότες

Μαζικό ξεκλήρισμα αγροτών, κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνουν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΣΕΓΕΣ, αφού ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν αυτό το διάστημα φτάνει τις 270.000.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, το 1994 η ελληνική γεωργία απώλεσε 15.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 2,2% του συνόλου της, ακολουθώντας την ίδια πορεία με τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, στα οποία όμως ο ρόλος της γεωργίας δεν είναι τόσος σημαντικός όσο στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί ο αγροτικός τομέας συμμετέχει ουσιωδώς στο σχηματισμό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος περίπου κατά 13%-14% έναντι 8% στο σύνολο της ΕΕ, αλλά και συμβάλλει στις εξαγωγές, έως και 30% στο σύνολο των εξαγωγών μας, έναντι 8%-9% στην ΕΕ. Ακόμα, η απασχόληση στη Γεωργία εξακολουθεί να αποτελεί το 20%-21% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας, αντί του 6% στο σύνολο της ΕΕ.

Παρ' όλα αυτά όμως η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ εξακολουθεί να λειτουργεί υποταγμένη στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, προτείνοντας κάποια "βελτιωτικά" ημίμετρα στα πλαίσια της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ, ενώ από την άλλη επιχειρεί με κάθε μέσο να "φιμώσει" την αγωνιστική φωνή των αγροτών, που βλέπουν να ξεκληρίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ