Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βοήθειααα!

Ιδιαίτερα κρίσιμο έχει γίνει το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, καθώς τα πράγματα έχουν φθάσει σε οριακή - αν όχι σε ανεπίστρεπτη - κατάσταση, με τη συνεχιζόμενη καταστροφή των ελάχιστων πλέον δασών της χώρας. Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των αρμόδιων δασικών, καθώς η ιδιαίτερα πλούσια φέτος βλάστηση δημιουργεί το κατάλληλο "προσάναμμα".

Οι μεγάλοι κίνδυνοι, βεβαίως, προέρχονται από το ... "εύφλεκτο υπόστρωμα" των χρόνιων αντιδασικών πολιτικών του δικομματισμού, που ακολουθείται τις τελευταίες δεκαετίες. Η διατήρηση και εφαρμογή του αντιδασικού θεσμικού πλαισίου, που αφήνει ανοχύρωτα τα δάση στα άνομα συμφέροντα των κερδοσκόπων του μεγάλου κεφαλαίου. Και δεν είναι τυχαίο πως οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους - δεν εφάρμοσαν το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής (επί οικουμενικής κυβέρνησης), που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δασών...

Τον επικίνδυνο αυτό δρόμο, για το δασικό πλούτο της χώρας, ακολουθεί και η κυβέρνηση του "εκσυγχρονιστή" Σημίτη, όπως επιβεβαιώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η επανάληψη των γνωστών και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικών μέτρων ήταν το μοναδικό αποτέλεσμά του. Ας μην υπάρχουν, λοιπόν, αυταπάτες! Οι κοινωνικοί φορείς, το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες. Η καταδίκη και η ριζική αλλαγή των πολιτικών αυτών είναι επιτακτική ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ