Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις νεκροί από ανατροπή λεωφορείου

Στην ολισθηρότητα του δρόμου, εξαιτίας της βροχής και στην υπερβολική ταχύτητα, που ανέπτυξε ο οδηγός του υπεραστικού λεωφορείου, οφείλεται -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία - το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε χτες το μεσημέρι έξω από την Κοινότητα Αγιου Βασιλείου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν τρεις νεκροί, ο Ν. Γιαννακόπουλος, 67 χρόνων και δυο γυναίκες, μια 67χρονη και μια 27χρονη και 18 τραυματίες, από τους οποίους ο ένας βαριά και οι υπόλοιποι ελαφρότερα. Το δυστύχημα έγινε στις 3.40 το μεσημέρι στο 22ο δεύτερο χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Το λεωφορείο ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε σε παρακείμενο χωράφι. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι της περιοχής, ο δρόμος μετά από κάθε βροχή γίνεται επικίνδυνος για τους οδηγούς. "Συχνά γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα". Ευθύνη όμως επιρρίπτουν και στον 47χρονο οδηγό Δημήτρη Γκρόζο, αφού όπως δηλώνουν οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.

Πέντε από τους τραυματίες είναι φαντάροι που επέστρεφαν στις μονάδες τους στον Εβρο και νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι 13 μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και παρέμειναν για νοσηλεία. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα ονόματα των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ