Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αυριανή" βοήθεια

"Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να δώσει ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους - ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - Η κυβέρνηση Σημίτη προχωρά σε γενναία μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης". Αν δεν τον προσέξατε, στις αναρτημένες χτες στα περίπτερα εφημερίδες, ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της "Αυριανής". Πανηγύριζε προκαταβολικά, για την "προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη", που ξεπέρασε και τις αντιδράσεις των οικονομικών υπουργών και εξαντλεί τα περιθώρια της οικονομίας, με σκοπό την "αποκατάσταση - στο μέτρο του δυνατού - των αδικιών, που επί σειρά ετών συσσωρεύτηκαν σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων...".

Τα πράγματα, βέβαια, εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά και αυτό το περίμεναν όλοι, όσοι έχουν και ελάχιστη έστω σχέση με τον προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, τα πραγματικά της ενδιαφέροντα και στόχους.

Οχι, δε θέλουμε να πούμε πως η "Αυριανή" δεν τα γνωρίζει αυτά. Τα ξέρει πολύ καλά. Απλά, δίνει και αυτή τη δική της βοήθεια στον ...εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού έργου. Με τον δικό της τρόπο, βέβαια. Κι εδώ, που τα λέμε, δεν είναι και πολύ διαφορετικός από τον τρόπο, που και η κυβέρνηση πλασάρει την αντιλαϊκή της πολιτική. Μήπως, έχετε αμφιβολίες, για το πώς θα παρουσιαστούν οι πενιχρές και εξευτελιστικές αυξήσεις στους συνταξιούχους, όταν τελικά ανακοινωθούν;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ