Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Αυξάνονται αντί να φύγουν τα "καζάνια"

Οι κάτοικοι της πόλης απέκλεισαν χτες την είσοδο της ΕΤΕΚΑ, που πήρε πρόσφατα άδεια λειτουργίας

Ενώ οι Περαματιώτες πνίγονται από τα "καζάνια του θανάτου", η κυβέρνηση δίνει νέες άδειες λειτουργίας και επέκτασης των μονάδων πετρελαιοειδών στην περιοχή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος και οι κάτοικοι του Περάματος απέκλεισαν χτες για 10 ολόκληρες ώρες από τις 8 π.μ. την είσοδο της εταιρίας ΕΤΕΚΑ, που επαναδραστηριοποιήθηκε πρόσφατα ύστερα από 15 χρόνια. Στις 8 μ.μ. έδωσαν συνέχεια με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη μονάδα. Ακριβώς εκεί απ' όπου βγαίνουν τα φορτηγά - "κινητές βόμβες" για να μεταφέρουν, μέσω της μοναδικής λεωφόρου της πόλης, πετρέλαιο και βενζίνη.

"Αποτελεί πρόκληση και αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία εξασφάλισε άδεια απ' το αρμόδιο υπουργείο Βιομηχανίας, τη στιγμή που το ίδιο υπουργείο με μελέτη του είχε υποδείξει 7 κατάλληλα σημεία για τη μετεγκατάσταση των μονάδων, το χρονοδιάγραμμα μάλιστα της οποίας λήγει σε πέντε μόλις χρόνια, το 2001", κατήγγειλε ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος."Αγωνιζόμαστε για να φύγουν και οι πέντε εταιρίες, MOBIL, BP, EL PETROL, SHELL, ETEKA, όμως, η τελευταία ειδικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί πέντε μέτρα απ' τα σπίτια της πόλης, με την είσοδο και έξοδο των οχημάτων της πάνω ακριβώς στη λεωφόρο Δημοκρατίας, που είναι για μας η μοναδική οδός διαφυγής και η πιο επικίνδυνη ταυτόχρονα. Ενα μεγάλο ατύχημα εδώ ή αλλού, που θα συμπαρασύρει και τις άλλες εταιρίες, θα προκαλέσει ολοκαύτωμα σ' ολόκληρο τον Πειραιά".Οσο για την ΕΤΕΚΑ, έγγραφο της υπουργού Ανάπτυξης επιβεβαιώνει ότι η άδεια λειτουργίας παραχωρήθηκε το μεσοδιάστημα της "αλλαγής φρουράς" στο υπουργείο Βιομηχανίας από τον νυν πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στον Αν. Πεπονή.Ωστόσο, η υπουργός Β. Παπανδρέου την υιοθετεί σήμερα πλήρως, υπενθυμίζοντας απλώς τον όρο της "υποχρεωτικής μετεγκατάστασής της, όταν αποφασιστεί". Την άδεια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπογράφει ο Τ. Μαντέλης,τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Βιομηχανίας και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου!

Ο φερόμενος - σύμφωνα με πληροφορίες - ως ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ, αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες μέρες για εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Αλλωστε, ενάμιση χρόνο μετά το ατύχημα στην EL PETROL, πληροφορίες επιμένουν ότι εκείνο το διάστημα η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ενοικιασμένη απ' τον ίδιο άνθρωπο...

Η κυβέρνηση οφείλει πολλές απαντήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ