Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μην είδατε το ... "πακέτο";

Μήπως θυμάστε το περιβόητο πακέτο μέτρων "Αττική SOS"; Αυτό, που θα έδιωχνε το νέφος από το Λεκανοπέδιο και θα μετέτρεπε την πρωτεύουσα σε ανθρώπινη πόλη;

Ε, λοιπόν, φαίνεται πως το ξέχασε ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, που το εξήγγειλε...

Δύο χρόνια ακριβώς από τότε, ούτε τα νομοθετήματα για την προστασία των γύρω ορεινών όγκων εκδόθηκαν, ούτε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων λύθηκε, ούτε οι λεωφορειόδρομοι, ούτε το τραμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δρομολογήθηκαν, ούτε η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ξεκίνησε, ούτε η κατασκευή των 10 μεγάλων γκαράζ προωθήθηκε - εκτός, βέβαια, από αυτό του Μεγάρου Μουσικής! Αντίθετα, οι έλεγχοι των σταθερών και κινητών πηγών ρύπανσης ατόνησαν, ενώ παράγοντες του υπουργείου εισηγούνται πλέον ανοιχτά το αίτημα των εισαγωγέων αυτοκινήτων για μια νέα - και εξίσου αναποτελεσματική με την προηγούμενη - απόσυρση.

Το μόνο που έμεινε από όλη αυτήν την υπόθεση είναι οι ...μακέτες του Οργανισμού Αθήνας, που πρασινίζουν κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Και, φυσικά, παρόν είναι και το νέφος, σε μια Αθήνα που εξακολουθεί να εκπέμπει SOS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ