Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα

Την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας αποφάσισε τελικά η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων, στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας τον τίτλο στο τεχνικό πρόγραμμα, βάζοντας ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο θα γίνεται πλέον μέσω της δημοτικής επιχείρησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους ιδιώτες.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε συμφωνήσει με τους εργαζόμενους του δήμου, μετά από την 20ήμερη απεργία που είχαν κάνει πριν λίγο καιρό, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Τότε είχε δηλώσει ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα πειραματικά μέχρι το τέλος του 1996 και με τον όρο να προσληφθούν 15 εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Αντί για αυτό ανοίγει το δρόμο για να περάσει η υπηρεσία καθαριότητας στους ιδιώτες. Οσον αναφορά την ήδη υπάρχουσα υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, η δημοτική αρχή θέλει να την καταργήσει. Σκοπός της είναι να συνταξιοδοτήσει όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορεί και τους υπόλοιπους να τους χρησιμοποιεί σε άλλες ασχολίες.

Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" και δημοτικός σύμβουλος Γεράσιμος Θεοδωράτος,ο οποίος καταψήφισε την απόφαση, δήλωσε στο "Ρ" ότι η δημοτική αρχή, εκτός από την προσήλωσή της στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του δήμου, αποδείχτηκε παράλληλα και αναξιόπιστη.

"Δεν τηρεί, συνέχισε, ούτε καν τη συμφωνία που υπέγραψε με τους εργαζόμενους, προκειμένου να λήξει η απεργία, η οποία ρητά αναφέρει ότι τα απορρίμματα θα συλλέγονται από τις υπηρεσίες του δήμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ