Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουν την αποχή οι πανεπιστημιακοί

Συνεχίζουν την αποχή από το εξεταστικό έργο οι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, απαιτώντας από το υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που θέτει φραγμούς στην επαγγελματική εξέλιξή τους. Οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν, επίσης, στις δύο εναλλακτικές προτάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο για την ακαδημαϊκή εξέλιξη, όπου ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται η κατάργηση της μονιμότητας των πανεπιστημιακών και η υπαγωγή της ανώτατης εκπαίδευσης σε διεθνή ακαδημαϊκό έλεγχο, που θα γίνεται από επιτροπές ξένων πανεπιστημιακών.

Αποχή από τα διδακτικά και εξεταστικά καθήκοντά τους εξακολουθούν να πραγματοποιούν οι σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Θετικών Επιστημών, Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας, του Παντείου Πανεπιστημίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου κάλεσε χτες τους διδάσκοντες να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και "να συνεργαστούν με το υπουργείο Παιδείας σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια κοινά αποδεκτή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ