Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταχυδρομικό γραφείο ολόκληρη Κηφισιά

Οι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται να δουλεύουν στοιβαγμένοι σε ένα μικρό κτίριο στα όρια με τη Ν. Ερυθραία, καταγγέλλουν ότι η ταχυδρομική αγορά έχει αφεθεί ελεύθερη στους ιδιώτες

Τους μάντρωσαν σε μερικά τετραγωνικά μέτρα. Τους έκλεισαν ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους, στερώντας τους το φως του ήλιου και το οξυγόνο. Εδώ, τους είπαν, πρέπει να δουλεύετε από εδώ και στο εξής. Τριάντα και πλέον ταχυδρόμους τούς έριξαν σ' εβδομήντα τετραγωνικά μέτρα, ανάμεσα σε ντουλάπες και τραπέζια που κατακλύζονται με σωρούς από γράμματα, δέματα, εφημερίδες και παντός είδους αλληλογραφία. Αυτή την εικόνα αντίκρισαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Γραφείο που λειτουργεί στα όρια των Δήμων Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και δικαιολογημένη. Χτες η διανομή στο χώρο ευθύνης τους δεν έγινε και κάλεσαν τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ να σταματήσουν την "αναμόρφωση" του χώρου, που κάνει ακόμη πιο απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας.

Ο Βαγγέλης Σιάρκος,33 χρόνια ταχυδρόμος, έχει πολλά να πει: "Μας υποσχέθηκαν ότι θα φτιάξουν ένα πρότυπο Ταχυδρομικό Γραφείο. Ομως γλιτώσαμε από το "αχούρι" και μας ρίξανε στο "κλουβί". Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δεν αντιστοιχεί στον κάθε υπάλληλο. Αλλά το ενδιαφέρον μας δεν είναι ατομικό. Κοιτάμε και το γενικότερο συμφέρον των ΕΛΤΑ. Η Κηφισιά δεν έχει σήμερα Ταχυδρομικό Γραφείο. Το έγκλημα είναι ότι άφησαν έναν τόσο σημαντικό εμπορικό χώρο, όπως είναι η Κηφισιά, να τον λυμαίνονται οι ιδιωτικές εταιρίες. Τα διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο ταχυδρομείο είναι τεράστια...".

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι τα έσοδα που έχει το γραφείο τους, μετά τη μεταστέγαση πριν ενάμισι χρόνο στο νέο σημείο, έχουν πέσει μέχρι και 80%. Ας σημειωθεί ότι σε μικρή απόσταση λειτουργεί και το άλλο Ταχυδρομικό Γραφείο για τους κατοίκους της Ν. Ερυθραίας. Ως ενδεδειγμένη λύση θεωρούν τη λειτουργία θυρίδων συναλλαγής για το κοινό στο κέντρο της Κηφισιάς.

Ο Γιάννης Παυλόπουλος,22 χρόνια ταχυδρόμος, υπογράμμισε ότι είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν μια τεράστια έκταση, ο πληθυσμός της οποίας αυξάνεται σταθερά. "Αρκετοί από εμάς κινούνται με δικό τους μεταφορικό μέσο", μας είπε.

"Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Γραφείου της Κηφισιάς είναι παλιά πληγή", μας είπε ο Βασίλης Βήττος,μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων από την παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", που επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο ταχυδρομείο και μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

"Η "αναμόρφωση" του χώρου, όπως έγινε, όχι μόνο κάνει απαράδεκτες τις συνθήκες εργασίας, αλλά και μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, εάν πράγματι οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ επιθυμούν να δώσουν οριστική και σωστή λύση στην έλλειψη ταχυδρομικού γραφείου για τους κατοίκους της Κηφισιάς. Αλλωστε το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι το μοναδικό, αλλά συνδέεται με το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της κτιριακής υποδομής και διάταξης των ταχυδρομικών γραφείων σε ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε ο Β. Βήττος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ