Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα βαγόνι γεμάτο ελπίδες

Εκδηλώσεις της θεραπευτικής κοινότητας "Διάβαση" για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Ενα βαγόνι ηλεκτρικού τρένου γεμάτο ελπίδες, αγάπη για τη ζωή και "δίψα" για επικοινωνία θα κάνει από σήμερα και μέχρι τις 26 Ιουνίου δρομολόγιο στην καθημερινή κίνηση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα "Διάβαση", που σε συνεργασία με τους ΗΣΑΠ επιχειρεί να δώσει στη συχνά μοναχική και απρόσωπη καθημερινότητά μας στους "υπόγειους σταθμούς" ερεθίσματα ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Οι "φωτεινές διαδρομές", έτσι βάφτισαν τα παιδιά της κοινότητας αυτό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη στις 4.30 από τον σταθμό του Πειραιά, ενώ μέχρι τις 26 Ιουνίου το βαγόνι θα διανύει καθημερινά (9.00 - 13.00 και 16.30 - 20.30) τη διαδρομή του ηλεκτρικού. Παράλληλα η κοινότητα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα "στήσει" περίπτερα, στα οποία θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό, σε κεντρικούς σταθμούς του ηλεκτρικού από τις 9.00 μέχρι τις 24.00. Ετσι θα υπάρχει περίπτερο την Πέμπτη στις 20/6 στην Καλλιθέα, στο Θησείο την Παρασκευή 21/6, στη Βικτώρια το Σάββατο 22/6, στα Ανω Πατήσια την Κυριακή στις 23/6, στο Ν. Ηράκλειο τη Δευτέρα 24/6, στο Μαρούσι την Τρίτη 25/6, όπου θα γίνει και πάρτι και στην Κηφισιά την Παρασκευή 26/6.

Η Μ. Φωστέρη,υπεύθυνη της κοινότητας, έδωσε στοιχεία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την πεντάχρονη ζωή της "Διάβασης" και για τα προγράμματα που λειτουργούν σήμερα. Η Μ. Φωστέρη επισήμανε ότι "αυτή τη στιγμή στην κοινότητα βρίσκονται 32 παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα της απεξάρτησης, ενώ υπάρχουν και περίπου 300 άνθρωποι που παρακολουθούν τις δραστηριότητες της κοινότητας και προσφέρουν εθελοντική εργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ