Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Απολύονται έμπειροι δασοπυροσβέστες

Στη θέση τους προσλαμβάνονται άτομα που δεν έχουν σχέση με τη δασοπυρόσβεση

Οκτώ δασοπυροσβέστες, που εργάζονταν στη Λάρισα από το 1994, μένουν φέτος χωρίς δουλιά. Στην προκήρυξη που εξέδωσε το Δασαρχείο Λάρισας, άλλαξαν τα κριτήρια πρόσληψης, μ' αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο της δασοπυρόσβεσης.

Οπως καταγγέλλει στον "Ρ" ο δασοπυροσβέστης Δ. Παπαγεωργίου - εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους απολυμένους συναδέλφους του - η ευθύνη για την απόλυσή τους βαρύνει τη Γενική Διεύθυνση Δασών και το υπουργείο Γεωργίας. Υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν τα απαραίτητα και βασικά προσόντα για να επαναπροσληφθούν, αφού εκπαιδεύτηκαν, επί 15 μέρες στο Μεγάλο Πεύκο ως δασοκομάντος - διαθέτουν και τη σχετική βεβαίωση υπογραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα Δασών Γ. Σμπώκο - και παρακολούθησαν σεμινάρια δασοπυρόσβεσης επί 25 μέρες.

Οι απολυμένοι δασοπυροσβέστες - οι οποίοι υπέβαλαν τα σχετικά δικαιολογητικά για την επαναπρόσληψή τους κι έπρεπε κανονικά να δουλεύουν από τις 16 - 5 - 96 - είναι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

"Είμαι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, μένω σε νοίκι και δεν έχω άλλους πόρους ζωής, εκτός από το μεροκάματο", λέει ο Δ. Παπαγεωργίου. Και τονίζει: "Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε απεργία πείνας στην είσοδο του Δασαρχείου, διεκδικώντας το δίκιο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ