Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνη τροπολογία για την Πρόνοια

Τροπολογία για τη μετατροπή του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφαλάλων σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) προωθεί το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και τη μετονομασία του σε Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Κωφών. Η τροπολογία αυτή αποτελεί προάγγελο για την αλλαγή της νομικής μορφής και άλλων ιδρυμάτων στο χώρο της Πρόνοιας.

Την αιφνιδιαστική προώθηση της τροπολογίας από το υπουργείο καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που τη θεωρεί "εξαιρετικά επικίνδυνη για το χώρο της Πρόνοιας". Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο χαρακτήρας του Ιδρύματος (σαν φιλανθρωπικό ίδρυμα που αποτελεί νομικό πρόσωπο τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών) προσδιορίστηκε το 1972 με Βασιλικό Διάταγμα. "Εύλογα διερωτόμαστε - συνεχίζει - γιατί 24 χρόνια μετά υπάρχει ανάγκη να προσδιοριστεί σήμερα ο χαρακτήρας σαν ΝΠΙΔ και η μετατροπή του σε Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης με ό,τι ίσως αυτό συνεπάγεται και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί".

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η διάταξη κατατίθεται χωρίς να έχει γίνει διάλογος με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Σύλλογο Εργαζομένων και την Ομοσπονδία. Τονίζει ότι ανάλογη πολιτική επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και επί κυβερνήσεως ΝΔ, η οποία αποδοκιμάστηκε μαζί με τους εμπνευστές της. Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Α. Πεπονή και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να παρέμβουν, ώστε να μην προωθηθεί η τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ