Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συλλαλητήριο συνταξιούχων ΟΓΑ

Απαίτησαν αύξηση των συντάξεων πείνας. Η ΟΑΣ Νομού Καρδίτσας καταγγέλλει το νομάρχη για αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς τους συνταξιούχους

Μεγάλη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Κατέληξαν στη Νομαρχία, την οποία "κατέλαβαν" για δύο ώρες. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οχτώ σύλλογοι συνταξιούχων ΟΓΑ του νομού οι οποίοι και συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Κύριο αίτημα των συνταξιούχων ήταν η αύξηση των συντάξεων πείνας του ΟΓΑ στα επίπεδα της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων με τη συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας επέδωσαν ψήφισμα στο νομάρχη Κ. Παπακυρίτση. Ωστόσο, ο νομάρχης, συμπεριφερόμενος με αλαζονικό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των αιτημάτων των συνταξιούχων αγροτών, αρνήθηκε να ακούσει τις απόψεις της ΟΑΣ Νομού Καρδίτσας από τον εκλεγμένο πρόεδρό της Βαγγέλη Μπούτα,λέγοντας προκλητικά πως "δε θα δώσω πολιτικό βήμα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας". Υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι, τάχα, "οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν εκπροσωπούνται από την Ομοσπονδία"! Κι αυτό παραβλέποντας το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι αγρότες είναι μέλη των αγροτικών συλλόγων...

Τη στάση αυτή καταδικάζει η ΟΑΣ Νομού Καρδίτσας. "Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του Νομάρχη Καρδίτσας Κ. Παπακυρίτση στον πρόεδρο της ΟΑΣ του νομού, Β. Μπούτα, στον οποίο δεν επέτρεψε να εκφράσει τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας και να εκθέσει τα προβλήματα των συνταξιούχων αγροτών", τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία που εκδόθηκε αργότερα από την Ομοσπονδία. "Ποιος Νομάρχης είναι αυτός, που νομίζει ότι μπορεί να καθορίζει ποιος και ποιον θα εκπροσωπεί το μαζικό κίνημα;". Και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας υπογραμμίζει: ...Ο Κ. Παπακυρίτσης έχει αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οσο για το πολιτικό βήμα που θα έδινε στον πρόεδρο (Β. Μπούτα), φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι ο τόσο "δημοκρατικός" Νομάρχης δεν αντέχει τη διαφορετική πολιτική άποψη από εκείνη που εκφράζει η κυβέρνηση και οδηγεί τους αγρότες και συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Βέβαια, διευκρινίζεται, την αυταρχικότητα, την αλαζονεία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του νομάρχη Καρδίτσας τη ζήσαμε και σε παλιότερες συσκέψεις και στους αγώνες των αγροτών.

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού καλεί τους αγρότες να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και να συσπειρωθούν στους αγροτικούς τους συλλόγους και να παρακάμψουν κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην ανάπτυξη των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ