Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Χάρισαν σε ιδιώτη κρατική περιουσία

Με μια εξωφρενική μεθόδευση στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χάρισαν, ουσιαστικά, ένα πανάκριβο οικόπεδο του Κρατικού Νοσοκομείου σε έναν δικηγόρο!

Μία εξωφρενική περίπτωση συμπαιγνίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που οδήγησε σε παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας χτεσινή ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, που εκδόθηκε με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το νοσοκομείο της πόλης. Ενας δικηγόρος της πόλης βρέθηκε ξαφνικά ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου του Κρατικού Νοσοκομείου αξίας αρκετών εκατομμυρίων. Το οικόπεδο, ουσιαστικά, του χαρίστηκε και μάλιστα με δικαστική απόφαση, ως αντάλλαγμα για τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει διεκδικώντας τις αγωγές τις οποίες είχαν καταθέσει 180 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Ο δικηγόρος Π. Καλαϊτζής κέρδισε την υπόθεση με ένα συμβιβασμό που υποχρέωνε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να καταβάλει στους εργαζόμενους όλα κι όλα 2 εκατομμύρια δρχ. συν τα δικαστικά έξοδα. Η κωλυσιεργία όμως της διοίκησης του Νοσοκομείου επί πέντε ολόκληρα χρόνια και η μη έγκαιρη καταβολή του αρχικά μικρού ποσού, ανέβασε την απαίτηση στα 5 εκατομμύρια! Εναντι αυτού του ποσού, το δικαστήριο κατοχύρωσε τελικά υπέρ του δικηγόρου το οικόπεδο του Νοσοκομείου, το οποίο όμως αξίζει πολλά περισσότερα και δεν παύει να είναι δημόσια περιουσία που δεν μπορεί να βγαίνει στο σφυρί έτσι για πλάκα!

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΚΚΕ σημειώνει: "Κωμικοτραγικές διαστάσεις παίρνει η όλη διαδικασία κατοχύρωσης οικοπέδου του Κρατικού Νοσοκομείου Κοζάνης στον δικηγόρο Παναγιώτη Καλαϊτζή με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δρχ., γιατί σύμφωνα με δικαστική απόφαση ο Καλαϊτζής διεκδικούσε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δρχ. από το Νοσοκομείο για τις αγωγές 180 εργαζομένων του νοσοκομείου τις οποίες κέρδισαν και για δικαστικές αγωγές".

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ θέτει, σχετικά, ορισμένα ερωτήματα: Γιατί μία υπόθεση 5 χρόνων δε διευθετήθηκε σ' ένα σύντομο χρονικό διάστημα; Γιατί αφού επήλθε συμβιβασμός στο ποσό των 2 εκατομμυρίων δρχ., δεν έκλεισε η υπόθεση, με αποτέλεσμα ένα οικόπεδο αξίας δεκάδων εκατομμυρίων να δωρίζεται στον συγκεκριμένο δικηγόρο; Γιατί αδιαφόρησαν εγκληματικά όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι και άφησαν να εξελιχθεί σε σκάνδαλο η υπόθεση;

Με την ανακοίνωσή τους οι κομμουνιστές του νομού ζητούν: Να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Αμεσα να ενεργήσουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες καθώς και ο νομάρχης και ο δήμαρχος για να αποτραπεί η υλοποίηση της σκανδαλώδους απόφασης.

"Ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση, σημειώνεται, όλοι οι αρμόδιοι που εμπλέκονται σ' αυτήν είναι συνένοχοι στη συνείδηση του λαού της Κοζάνης, γιατί επέτρεψαν να εξελιχθεί ένα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, γιατί τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ αναφέρεται, τέλος, στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου, σημειώνοντας: "Θα περιμέναμε μια στοιχειώδη ευαισθησία γύρω απ' αυτή την υπόθεση και αντί να δημιουργούν εντυπώσεις για επουσιώδη ζητήματα που δήθεν τους οδηγούν σε παραίτηση, να είχαν την ευθιξία να ενημερώσουν έγκαιρα το λαό και να παραιτηθούν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ