Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο όνομα αυτών των θυσιών... ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ!

Από την πανηγυρική εκδήλωση των ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και ΑΡΚΑΔΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ,που έγινε στις 7 Ιούλη για να τιμηθούν τα 52 χρόνια της ιστορικής μάχης του ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές στη Στυμφαλία, εγκρίθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο ανάμεσα στ' άλλα διακηρύσσουν:

"Εμείς οι αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, οι πατριώτες και πατριώτισσες, όλοι αυτοί που στα δυνατά τους χέρια κράτησαν το ντουφέκι για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας από το φασιστικό ζυγό. Από το μετερίζι τούτο, που πριν από 52 χρόνια κατατροπώσαμε τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους, και πάλι σήμερα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους εκάστοτε κρατούντες πως όσο κι αν προσπαθήσουν δε θα μπορέσουν να θάψουν την Εθνική Αντίσταση και τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη, όσες απατηλές υποσχέσεις, όσα μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν, γιατί τα ιδανικά του ΕΑΜ, για τα οποία με τόση αυταπάρνηση αγωνίστηκε και αγωνίζεται ο λαός μας και που τόσους νεκρούς έδωσε, είναι βαθιά χαραγμένα στην ψυχή του, που αργά ή γρήγορα θα γίνουν πραγματικότητα, γιατί είναι ιστορική ανάγκη κάθε τι το παλιό και αντιδραστικό να το διαδεχτεί το καινούργιο, το προοδευτικό και που τέτοια είναι και παραμένουν τα ιδανικά του ΕΑΜ.

Στο όνομα αυτών των θυσιών, αυτής της προσφοράς. Στο όνομα των ιδανικών για την Ειρήνη, την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία, στο όνομα της προόδου για την οποία θυσιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:"

- Ακολουθούν, σε συνέχεια, τα γνωστά βασικά αιτήματα των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης: Κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα (1989) για την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Να ισχύσουν όλα τα ευεργετήματα του Α.Ν. 971/1949 και για τους μαχητές του ΔΣΕ, τα θύματα και τους τραυματίες, καθώς και το Διάταγμα 179/1969. Να αξιώσει η κυβέρνηση την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου των Γερμανών και τις πολεμικές επανορθώσεις. Την ανέγερση Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Την ίδρυση Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα.

Εκφράζεται ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, την πολιτική υποτέλειας απέναντι στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές, που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Να απομακρυνθούν από τη χώρα μας όλες οι αμερικάνικες βάσεις, τα στρατηγεία κλπ. Και τέλος "ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, απαιτούμε να διενεργηθεί το ταχύτερο δημοψήφισμα για να εκφράσει ο λαός τα κυριαρχικά του δικαιώματα για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ(2015-09-29 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο σ. Αποστόλης Μπουλούμπασης(2014-12-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2007-11-04 00:00:00.0)
Τιμή και δόξα στους μπουρλοτιέρηδες του Ολύμπου(2005-09-28 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε τον αγώνα τους»(2001-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ