Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
"Θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε!"

Την άμεση ανάκληση της απόφασης που πήρε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, να αυξήσει τέλη και εισφορές έως 100% και να επιβάλει νέους φόρους στους πολίτες, ζητάει, με ανακοίνωσή της, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Βοιωτίας. Η ΝΑΣ στην ανακοίνωση τονίζει ότι επιβάλλεται η διεκδίκηση του συνταγματικού δικαιώματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για να ασκήσει τις δραστηριότητές της. Παράλληλα, με την ανακοίνωση, καλεί όλους τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς του Νομού Βοιωτίας να αντιδράσουν στη φορομπηχτική πολιτική της νομαρχίας και με τη δράση τους να αποτρέψουν το νέο χαράτσωμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "με άγρια φορολόγηση κυρίως στα λαϊκά στρώματα, προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, απαλλάσσοντας ουσιαστικά την κεντρική εξουσία από την υποχρέωσή της να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για την ΤΑ". "Δεν άργησαν, συνεχίζει η ανακοίνωση, να δείξουν το ρόλο που θέλουν να παίξει η ΤΑ, δηλαδή να γίνει το μακρύτερο χέρι του κράτους που θα μπαίνει πιο βαθιά στις τσέπες των εργαζομένων".

"Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι και ο ίδιος ο νομάρχης Γιώργος Σταμούλης αναγνωρίζει πως "οι πολίτες μας έχουν σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, ώστε η φοροδοτική τους ικανότητα να μην αφήνει περιθώρια για επιβολή νέων". Με την υποκριτική αιτιολογία όμως ότι χρειάζονται έργα για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, χαρατσώνει τα λαϊκά στρώματα, εφαρμόζοντας έτσι πιστά την πολιτική των Βρυξελλών και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ανταποδοτικότητα των κοινωνικών παροχών, για τοπική φορολογία κλπ. Παρόμοια στάση με αυτήν της νομαρχιακής αρχής είναι και του συνδυασμού που στηρίζεται από τη ΝΔ, ο οποίος δε διαφώνησε στην απόφαση του ΝΣ για επιβολή τελών, αλλά για το ύψος αυτών", σημειώνει η ΝΑΣ στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι η ΝΑΣ Βοιωτίας καταψήφισε την πρόταση για την αύξηση των τελών, όπως και τη λογική που λέει ότι αφού η κεντρική διοίκηση δεν καλύπτει την υποχρέωσή της πρέπει να χαρατσωθούν οι πολίτες του νομού. "Σε λίγο, αναφέρει χαρακτηριστικά, θα φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε!". "Η επίκληση της οικονομικής αδυναμίας της ΝΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υπέρογκες δαπάνες του ΝΣ για ταξίδια στο εξωτερικό, κινητά τηλέφωνα, κρουαζιέρες κ.ά. Ολα αυτά, δε, γίνονται σε μια εποχή παρατεταμένης λιτότητας για τους εργαζόμενους, τεράστιας μείωσης των εισοδημάτων των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ