Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλα επικίνδυνα παγωτά

Ακατάλληλα παγωτά παρασκευάζονται και διοχετεύονται στην αγορά από ασυνείδητους εμπόρους, που αδιαφορούν για την υγεία των καταναλωτών. Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων, που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού και συνεχίζονται με εντολή του εισαγγελέα Αγορανομίας Αθηνών, εντοπίστηκαν μέχρι τώρα εννέα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και δύο γαλακτοκομικές εταιρίες που έφτιαχναν παγωτά χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις. Εναντίον των υπευθύνων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα και με απευθείας κλήση θα δικαστούν όταν αρχίσει το νέο δικαστικό έτος, το Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων Χρ. Ζαφείρη (Σ. Γκιόκα 65, Ελευσίνα), Αλεξάνδρα Σταμάτη (Βασ. Αλεξάνδρου 114, Περιστέρι), Γ. Δεσπύρη (Πινδάρου 3, Περιστέρι), Στέφ. Στεργίου (Ερμού 75, Ελευσίνα), Λ. Μάη (Κυπρίων Ηρώων 41, Ηλιούπολη), Αθ. Κουκουνασούλη (Νοέμβρη 17, Ηλιούπολη), Παν. Ζούμπα (Λεωφ. Αμαρουσίου 33, Λυκόβρυση), Αθ. Λαγαρά (Ερμού 1, Μαρούσι), Γ. Σερεφίδη (Ριμινίου 15, Λυκόβρυση) και τους υπευθύνους των εταιριών "Κρι - Κρι" και "Αθήναιον ΑΕ", οι οποίες εδρεύουν στον Αγ. Γεώργιο Ασπροπύργου και στο Μενίδι, αντίστοιχα.

H βιομηχανία γάλακτος "Κρι - Κρι ΑΕ" ισχυρίζεται με χτεσινή της ανακοίνωση ότι "την ποιότητα των προϊόντων της έχουν επανειλημμένα και επί σειρά ετών πιστοποιήσει οι έλεγχοι που δέχεται από τις αρμόδιες αρχές, τόσο για τα προϊόντα που διαθέτει στην εγχώρια αγορά όσο και για τα εξαγόμενα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ