Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαστε το ΚΚΕ. Δεν πρόκειται να 'ρθουν άλλοι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Νάκη, επισκέφτηκε χτες τις εκδόσεις "Τούμπη", στην Ηλιούπολη

Στις εκδόσεις "Τούμπη", στην Ηλιούπολη, βρέθηκε χτες το μεσημέρι κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Νάκη,υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β Αθήνας, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία, όμως, με φτηνές δικαιολογίες - όπως "δεν επιτρέπεται σε άτομα με ιλουστρασιόν φυλλάδια, να μπουν και να "απασχολούν" τους εργαζόμενους" - δεν επέτρεψε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ να μπει στο χώρο δουλιάς για να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους. "Είμαστε το ΚΚΕ. Δεν πρόκειται να έρθουν "άλλοι" για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν τα προβλήματά τους",είπε ο Γ. Νάκης. "Δε μας ενδιαφέρει. Να αφήσετε τα φυλλάδια στο ρολόι που χτυπάνε την κάρτα τους, για να τα πάρουν στο σχόλασμα",ήταν η απάντηση υπαλλήλου της διεύθυνσης. Παρ' όλη την αντίρρηση της εργοδοσίας το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατάφερε να μιλήσει με τους εργαζόμενους και κατά τη διάρκεια της δουλιάς, αλλά και στο σχόλασμα.

Εργαζόμενος, απογοητευμένος από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (αν και την είχε ψηφίσει), είπε: "Τώρα θα ψηφίσω ΚΚΕ. Η αντίσταση και η αντεπίθεση έρχεται μόνο μέσα από την ψήφο στο ΚΚΕ. Στο κόμμα που νοιάζεται για μας και όχι για τα συμφέροντα των ολίγων".

"Και το ΚΚΕ συμφέροντα δεν υπηρετεί;", είπε κάποιος άλλος εργαζόμενος. "Ναι, υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Για να έχει κάθε άνθρωπος καλό μεροκάματο και δουλιά με δικαιώματα", απάντησε ο Γ. Νάκης.

"Ολοι τα ίδια είναι. Γιατί λοιπόν να ψηφίσω το ΚΚΕ;", ρωτάει εργαζόμενος. "Την 3ετία που πέρασε ψηφίστηκαν μια σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια. Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που αντιστάθηκε. Με την ψήφο σου στο ΚΚΕ δυναμώνεις τη μοναδική αντίσταση που υπάρχει για όφελος δικό σου", είπε ο Γ. Νάκης.

"Θα ήθελες ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή;", ρωτάει ο Γ. Νάκης έναν εργαζόμενο. "Δε θα ήταν άσχημα, αλλά είναι δύσκολο. Ετσι και αλλιώς η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί μέχρι και το 2000 από οποιαδήποτε κυβέρνηση, αφού έτσι αναγκάζονται από ΕΕ και Αμερική", απαντάει εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ