Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Τώρα είναι η ώρα!

Χαράματα, με το πρώτο λεωφορείο ...γραμμή για τα συνεργεία του Δήμου Κερατσινίου. Μια ακόμη εξόρμηση νωρίς χτες το πρωί των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Β Περιφέρεια Πειραιά, Γερ. Αραβανή,Α. Ζαζόπουλου και Ελένης Παπαδοπούλου και συζήτηση για τις εκλογές με τους εργάτες στην αυλή του συνεργείου.

Εκεί που ξέρουν τους κομμουνιστές καλά, αφού δε βρέθηκαν ούτε για πρώτη ούτε για δεύτερη φορά χτες κοντά τους. Αφού γνωρίζονται από τους κοινούς αγώνες για το δικαίωμα της δουλιάς, το χτύπημα της ανεργίας, τα ασφαλιστικά και την υγεία.

Ιδιαίτερα στην ανεργία, που απειλεί πλέον και τους εργαζόμενους των δήμων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, αναφέρθηκε η Ελένη Παπαδοπούλου. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, που αγωνίζεται και στα Δημοτικά Συμβούλια για να σταματήσει η εκμετάλλευση του μόχθου τους.

Στην εκμετάλλευση, που θα ενταθεί μετεκλογικά, αν δε χτυπηθεί ο δικομματισμός και οι παραφυάδες του, αναφέρθηκε και ο Γερ. Αραβανής, αναλύοντας τις κύριες αιτίες της πρόωρης προκήρυξης των εκλογών. Τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν με την επίκληση του στόχου της "σύγκλισης", τη μακρόχρονη λιτότητα και το κλείσιμο, σύμφωνα με τα σχέδια των Αμερικανών, των εθνικών μας θεμάτων με τους τελευταίους σε ρόλο επιδιαιτητών στη διχοτομημένη πλέον Κύπρο και το Αιγαίο.

Ζωηρή ήταν όμως χτες και η ανταπόκριση στη λαϊκή αγορά Δραπετσώνας και σε καταστήματα της πόλης, που επισκέφτηκε μετά το Κερατσίνι ο υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής. Για πολλούς εκεί το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: "Τώρα είναι η ώρα. Γιατί οι κυβερνήσεις του δικομματισμού ό,τι κάνουν είναι για τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, όχι για τα μικρομάγαζα. Ούτε για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές", σημείωσε ένας μαγαζάτορας. Και ένας παραγωγός συμπλήρωσε: "Κάνουν κάτι και για μας. Μας αδυνατίζουν συνεχώς. Γι' αυτό θα τους μαυρίσουμε. Αλλά να δούμε ποιες θα είναι ...οι τσόντες που θα πάνε τότε δίπλα τους να τους βοηθήσουν". "Μόνο το ΚΚΕ δε θα τις ξαναπάει πίσω, απ' το παράθυρο, τις ψήφους σας" σημείωσε ο Γερ. Αραβανής. Γι' αυτό πρέπει να στηριχτεί και να δυναμώσει η φωνή του, η φωνή των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ