Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταδικαστούν τα κόμματα της συναίνεσης

Περιοδεία του Θ. Κυριακίδη, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σε εργασιακούς χώρους

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ να αναστείλει τις προγραμματισμένες για χτες κινητοποιήσεις ενάντια στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ καθημερινά στις περιοδείες τους στους χώρους δουλιάς διαπιστώνουν θετικό κλίμα στις θέσεις και στις μαχητικές προτάσεις του ΚΚΕ, ενώ όταν ο διάλογος που αναπτύσσεται αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα, οι εργαζόμενοι συνήθως εκφράζουν έντονη αντίθεση στην αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Χτες στις 7 το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Κυριακίδης και κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το χώρο της ΔΕΗ στην περιοχή Δόξας και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις πολιτικές προτάσεις του Κόμματος. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μάθουν από τον υποψήφιο του ΚΚΕ ως μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ να αναφερθεί στην απόφαση της αναστολής. Αξίζει να σημειωθεί πως στελέχη της ΠΑΣΚΕ μετά την κατακραυγή, έχουν επιδοΘεί σε παραπληροφόρηση και λασπολογία σε βάρος της ΕΣΑΚ καθώς έγινε γνωστό πως η πρόταση της αναστολής κατατέθηκε από την ΠΑΣΚΕ και καταψηφίστηκε μόνο από την Εργατική Ενότητα - ΕΣΑΚ. Εφτασαν στο σημείομάλιστα να υποστηρίζουν πως οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν γιατί στις εκλογές συμμετέχουν πολλοί συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ και υπάρχει κίνδυνος εκμετάλλευσης από το ΚΚΕ. Λες και το ΚΚΕ χρειαζόταν αυτές τις κινητοποιήσεις για να πείσει τους εργαζόμενους πως είναι το κόμμα των εργαζομένων και της ταξικής πάλης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να καταψηφίσουν τα κόμματα της συναίνεσης και να ενισχύσουν το μέτωπο αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας και της ανεργίας.

Μετά τη ΔΕΗ ο Θόδωρος Κυριακίδης επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΒΑΛΚΑΝ - ΕΞΠΟΡΤ. Τόσο το σωματείο όσο και οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο του ΚΚΕ και σε όλα τα τμήματα που επισκέφθηκε ο διάλογος με τους εργαζόμενους ήταν ζωντανός και άμεσος. Οπως δήλωσε στον "Ρ" ο Θόδωρος Κυριακίδης για το κλίμα των περιοδειών στους χώρους δουλιάς, οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό τη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων και τις αδιέξοδες προτάσεις των δορυφόρων της πολιτικής που επιβάλλει νέες περικοπές στα εισοδήματά τους. "Το κόμμα, τονίζει ο υποψήφιος του ΚΚΕ, θα βγει ενισχυμένο απ' αυτές τις εκλογές, αποτέλεσμα της συνέπειάς του απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ