Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Κανένα όχι δε θα πει η Ελλάδα;

Μετά τη συγκέντρωση στον Αλμυρό, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ: "Είναι φοβερό ότι η ελληνική κυβέρνηση εσιώπησε. Ο Πάγκαλος μάλιστα, όχι υποτίμησε, δεν ξέρω κι εγώ πώς να χαρακτηρίσω αυτό το "ένα επεισόδιο". Ενα "επεισόδιο" ήταν αυτό; Ο Εβερτ γιατί δε μίλησε, ασήμαντο πράγμα ήταν η επίθεση; Αυτό δείχνει τις προθέσεις των Αμερικανών να επιβάλλουν δίχως δισταγμό, μην υπολογίζοντας ανθρώπινες θυσίες, να επιβάλλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Είδατε πότε έγινε η επίθεση; Μόλις άρχισαν να λασκάρουν κάπως τα μέτρα που είχαν παρθεί σε βάρος του Ιράκ γύρω από το πετρέλαιο. Είδαμε χτες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα) να αυξάνεται και στην Ελλάδα κατά μια δραχμή το πετρέλαιο. Πήραν και άλλο μέτρο. Επέκτειναν τη ζώνη επιτήρησης που απαγορεύει στο Ιράκ να έχει τον έλεγχο".

Για τις αναμενόμενες εξαγγελίες Σημίτη για τους αγρότες, σημείωσε: "Οι αγρότες όπως παλεύουν παλικαρίσια, την ίδια αγωνιστική απάντηση να δώσουν στις εκλογές. Πρώτη φορά είναι που υπόσχονται; Τώρα τους θυμήθηκαν τους αγρότες;".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατηγορία Σημίτη ότι η Αριστερά ακολουθεί πολιτική απομονωτισμού, ότι με το όχι στην Ευρώπη απομονώνει την Ελλάδα, ο Χ. Φλωράκης είπε: "Εμείς αποδείχνουμε γιατί λέμε όχι στην Ευρώπη. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Σημίτη. Κανένα όχι δε θα πει η Ελλάδα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ